2021 yılı Askeri Öğrenci Alımı ilanları yayımlandı. YKS sonrası beklenen ilan geldi. Daha önce de İşin Olsa ekibi olarak ta gündeme taşıdığımız Jandarma Askeri Öğrenci Alımı için ilan gecikmeden geldi.

Jandarma Genel Komutanlığı resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan ilan ile Jandarma genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere JAMYO ve JSGA ile 912 kişilik boş kontenjan ile Subay Alımı ve Astsubay Alımı yapılacak. Peki kontenjan dağılımı nedir? Kimler başvuru yapabilecek?

KONTENJAN DAĞILIMI:

Jandarma Genel Komutanlığından gelmiş olan ilan ile,

  • Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine ( JSGA ): 200 Erkek Öğrenci Alımı Yapılacak.
  • Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu 712 Erkek Öğrenci Alımı yapılacak.

JAMYO VE JSGA EĞİTİM ŞARTI:

Lise veya lise dengi meslek okulu mezunları veya kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar ile denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olanlar müracaat edebilecektir.

YAŞ ŞARTI:

Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibarıyla (01 Ocak 2021) yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 2000 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecektir.)

GENEL ŞARTLAR:

Askeri Öğrenci Alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek Olmak, Evli, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla nikahsız olarak birlikte yaşamamak, Güvenlik Soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Silah taşımaya veya görev yapmaya herhangi bir engeli olmamak, Hastaneden alınacak uygun Sağlık Raporuna sahip olmak, TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre alınmış olan ‘Askeri Öğrenci Olur’ raporlar olmak, Fiziki yapısı düzgün olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Alkol veya uyuşturucu gibi maddelerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Herhangi bir terör örgütü üyeliği olmamak gibi nitelikler aranacak.

YKS PUAN ŞARTI:

Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna JAMYO başvuru için; ÖSYM tarafından yapılan 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) aldıkları puan esas alınarak; Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanına göre, sıralamada en az 500.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak. Şehit veya vazife malulü eş ve çocuklarının ise yukarıda belirtilen puanın en az %80’ini almış olması gereklidir. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna temin edilecek (712) erkek kontenjanın %5’i (36 öğrenci) Şehit veya vazife malulü eş ve çocuklarına tahsis edilecektir.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinde JSGA başvuru için; ÖSYM tarafından yapılan 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) aldıkları puan (Okul ve Ortaöğretim başarı puanı eklenmemiş şekliyle ) esas alınarak; Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak, (2) Alan Yeterlilik Testi’nden (AYT); Eşit Ağırlık (EA) puan türüne göre, sıralamada en az 250.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak, Sayısal (SAY) puan türüne göre, sıralamada en az 100.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak, Sözel (SÖZ) puan türüne göre, sıralamada en az 50.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak gereklidir.

JAMYO VE JSGA BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı Askeri Öğrenci alımı için adaylar başvurularına 12 Temmuz 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 08 Ağustos 2021 tarihine kadar saat 23:59 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvurular sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır.

JAMYO İLANI

JSGA İLANI