Askeri personel alımı bekleyen adaylara müjde! Milli Savunma Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı tarafından son dakika açıklamalar gelmeye devam ediyor. 2020 MSÜ ön başvuru sonuçları son dakika açıklaması ile açıklandı. 2020 yılı askeri personel öğrenci temini başvuru sonuçları açıklamasını ardından gözler mülakat sınavlarına çevrildi.

Personel Temini Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamanın sonuçlarını personeltemin msb.gov.tr adresinden öğrenebilecek. Adaylar Bu sayfadaki Sonuçta erişebilmek için T.C. kimlik numarası ile gerekli olan onay kodunu girmek ve sorgulama butonuna basmak yeterli olacak. Askeri öğrenci alımı aşamalarında 13 Temmuz tarihli sonuçlar sonunda ikinci aşamada seçim aşaması faaliyetleri ne zaman yapılacak belli oldu.

SEÇİM AŞAMALARI;

MSB Milli Savunma Üniversitesi seçim açması 20 Temmuz'da başlayacak ve 4 Eylül 2020 tarihine kadar devam edecek. Harp okulları ve meslek yüksekokullarında başvuran adaylar için puan türleri gözünde alarak en yüksek puandan başlanarak sıralandı. Hava Harp Okulu öğrencileri adaylarının sayısal puan türünden yüksek puanı sıralanarak tespit edildi. Ayrıca bando Meslek Yüksekokulu tercihinde bulunanlar için müzik yeteneği ve müzik bilgisi seviye tespit sınavı yapılacak bu adaylar için sınavlarda enstrümanlarını yanlarında yeterebileceklerdir. (bateri ve piyano hariç.)

2020 MSÜ subay astsubay alımı taban puanları nedir?

Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci temini taban puanları belli oldu. Açıklanan kılavuza göre Harp Okulları erkek adaylar, Harp okulları bayan adaylar Astsubay Meslek Yüksek Okulu adayları Bando Astsubay Meslek Yüksek okullarının şehit gazi yakını taban puanları ile giriş yapacak adayların sayısal eşit ağırlık bölümlerinden en düşük taban puanlar açıklandı. Hava Harp Okulu Kara Harp Okulu Deniz Harp Okulu bando Meslek Yüksekokulu adaylarının seçim aşaması takvim şekildedir.

HAVA HARP OKULU: Birinci gün evrak kontrolü fiziki değerlendirme kişilik değerlemesi fiziki yeterlilik testi yapılacak. 2 .gün psikomotor testi yapılacak. 3. gün mülakat müzik yeteneği seviye tespit sınavı gerçekleştirilecek. Bu sınava bando astsubay meslek yüksek olur tercih edenlerin gerçekleştirecek ve adaylar hastaneye sevk edilerek buradan gerekli olan işlemleri yapacaklar. Harp Okulu ve Meslek Yüksek Okulu tercih yapanların evrak kontrolü fiziki değerleme kişilik değerleme testlerinin gerçekleştirmesi 1. günü yapılacak 2. günü ise mülakat müzik yeteneği müzik bilgisi seviye tespit sınavı gerçekleştirilecek.

DHO, KHO, HHO MYO TABAN PUANLAR;

Editör: TE Bilisim