2018 yılı Milli Savunma Üniversitesine öğrenci alımları için başvurular devam ediyor. Başvuru yapmak isteyen adaylar dikkat! Son başvuru tarihi yarın sona erecek. Henüz başvurusunu tamamlamamış olan adaylar için başvuruya ilişkin bazı detayları aktarıyoruz. Askeri öğrenci temininde Milli Savunma Üniversitesi ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen alımlar bilindiği gibi 9 Ocak itibari ile başlamıştı. Adaylardan yoğun ilginin yaşandığı başvurularda kadın subay, astsubay olmak isteyenler ile erkek subay, astsubay olmak isteyen milyonlarca aday için 135 dakika sürecek olan sınav 18 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

2 aşamalı yapılacak olan başvurularda  ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan sınavda en yüksek puanı olan adaylardan 2. aşamaya çağırılacaklar. Sınav sonuçları sadece 1 yıl için geçerli olacak. 

2018-MSÜ BAŞVURULAR 1. AŞAMA

Subay ve Astsubay olmak isteyen adayların MSÜ ve astsubay meslek yüksek okullarında başvuru yapmadan önce başvuru kılavuzunu incelemeleri ve başvuru koşullarını taşıyan adayların başvuru adımlarını 15 Ocak tarihine kadar tamamlamaları gerekli olacak. Adayların başvurularda sınav ücretini de ödemeleri gerekli olacak. Harp okullarına bayan ve erkek alımlar gerçekleştirilecek. Astsubay alımlarında ise sadece erkek adaylar başvuru yapabilirler. Astsubay Meslek Yüksek Okuluna başvuru yapabilmek için Temel yeterlilik Testinden TYT'den 150 puan ve üzeri almaları gerekli olacak. Harp okullarına başvuru yapmak için ise YK ile TYT sınavından 150 ve üzeri puan almaları gerekli olacak. 

Başvuru kılavuzu için tıklayın