Türkiye’de 2019 yılı başından bu yana düzenlemeleri süren Yeni Askerlik Sistemi ile birlikte askerliğin profesyonel bir meslek olarak yapılmasının önü açılmış ve asker adaylarının askerlik sürelerinde yeniden bir düzenlemeye gidilmişti. Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan Jandarma alım yönetmeliğinin değiştirilmesi de bu sinyallerin verilmesine örnek teşkil ediyor.

Erbaşlara Ödeme

Yeni sistem ile birlikte 6 ay olarak belirlenen askerlik süresinin sonunda er ve erbaşlara 6 ay daha askerlik hizmetine devam edebilecek olup bu doğrultuda Milli Savunmak Bakanlığı’nın belirlediği bir sayıda bu er ve erbaşlar göreve 6 ay daha devam edecek ve bu ay süresinde asgari ücretten az olmamak kaydı ile Er ve Erbaş Harçlıkları Kanunu’na göre harçlık ödemesi yapılmaktadır.

12 Ay Askerlik Yapana Öncelik

Yeni askerlik sistemi ile ayrıca askerliğini 12 ay şeklinde yapanlara ise Jandarma personel alımlarında öncelik yapılması gündeme geldi. Daha profesyonel bir meslek olarak askerlik yapılmasına katkı sağlayacağı düşünülen bu uygulama sonucunda ise daha fazla askeri personel alımı gerçekleştirileceği öngörülüyor. Çalışmalarını sürdüren Jandarma ve TSK’nın 2019 bitmeden ve 2020 yılı içerisinde yine çok sayıda askeri personel alımı yapması muhtemel olarak görülüyor.

İlanlara Başvuru

Hem JGK hem de MSB ilanlarına başvuru yapmak isteyen adaylar için; MSB tarafında yapılan alımlara personeltemin.msb.gov.tr üzerinden ulaşılmakta olup jandarma genel komutanlığı tarafından yapılan alımlara adayların https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinden başvuru yapmaları mümkündür.