Ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs salgını sebebi ile sosyal yaşam adeta durma noktasına geldi. Fakat başta ekonomik ve sosyal yaşam olmak üzere çok farklı alanlarda virüse karşı önlemler alınmaya devam ediliyor. Birçok kişinin ise bu süreçte merak ettiği konulardan biri de korona virüs salgını sebebi ile terhisi ertelenenler için terhis ve celp işlemlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin konuydu. Bugün bu konuya ilişkin açıklama yapılmış olup yapılan açıklamaya göre işlemlerin 31 Mayıs’ta yapılacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs sebebi ile ertelenen askerlik işlemleri ile ilgili yeni takvimi açıkladı.

Yeni Takvim Nasıl Olacak?

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan yeni askerlik takvimi doğrultusunda Askerlik görevi bir ay uzatılan ve silah altında bulunan 66 bin yükümlü, 31 Mayıs tarihinde terhis olacak. 53 bin kişi ise 5 Haziran'da celp işlemlerine başlayacak olup bedelli askerlik işlemlerinin ise 20 Haziran 2020’de tekrardan alınacağı açıklandı. Ayrıca bu yıl için bedelli askerlik tutarı 35 bin 54 TL olup dövizle askerlik yapacaklar için ise 5 bin 261 Euro olarak belirlendi. Bedelli askerlik hizmeti kapsamında bu yıl müracaat edecek yükümlülerin, 31 Aralık saat 18.00'e kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor.Fiili askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklama kaçağı ve saklıların bedelli askerliğe başvuru hakkı bulunmuyor.

İşlemler E-devlet Üzerinden

Korona virüs önlemleri çerçevesinde Milli Savunma Bakanlığı tarafından birçok işlem e-devlet üzerinden online olarak yapılabilmektedir. Bu işlemler arasında Askerlik yoklama başvuru, Askerlik hizmet tercihleri, Askerlik erteleme başvuru, Askerlik erteleme iptal başvuru, İstiklal Madalyası başvuru işlemleri, dövizle askerlik uzaktan eğitimi gibi işlemler olup bu çerçevede https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-bakanligi adresinden giriş yaparak işlem yapmak mümkündür.