Birçok kişinin merakla beklediği yeni askerlik yasa teklifinin mecliste kabul edilmesi ile birlikte askerlik süresi 6 aya indi. Bunun yanı sıra bedelli askerliği kalıcı şekilde olması ve daha birçok yeniliği de beraberinde getiren yeni askerlik sistemi ile ayı zamanda er ve erbaşlara 6 ay boyunca harçlık olanağı da yeni sistem içerisinde yer alan bir diğer yenilik olarak gündemde. Ayrıca yükseköğretim mezunu adaylar arasından seçilecek olanlar ise yedek astsubay rütbesinde görev yapabilecek. Yeni sistemde bu detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

Er ve Erbaşlara 6 Ay Harçlık Verilecek

Yeni sistem ile birlikte 6 ay olarak belirlenen askerlik süresinin sonunda er ve erbaşlara 6 ay daha askerlik hizmetine devam seçeneği sunulacak. Bu doğrultuda özellikle amirlerinin olumlu görüş vermesi halinde Milli Savunmak Bakanlığı’nın belirlediği bir sayıda bu er ve erbaşlar göreve 6 ay daha devam edecek ve bu ay süresinde asgari ücretten az olmamak kaydı ile Er ve Erbaş Harçlıkları Kanunu’na göre harçlık ödemesi yapılacaktır.

Yedek Astsubaylığa Nasıl Başvuru Yapılacak?

Yeni sistemin yürürlüğe girmesi ile birlikte yedek astsubaylık rütbesi getirilmiş olup bu rütbede görev yapacak askerler 2 ile4 yıl eğitim veren yükseköğretim kurumları mezunları arasından istekli olanlardan seçilecektir. Bakanlığın belirleyeceği yükümlü sayısınca yükümlüler tarafından ödenecek tutar 240 bin gösterge rakamının memur aylığı ile çarımı sonucu bulunacak ve bu bedel silah altına alınmadan önceki sürede ödenecek.

Editör: TE Bilisim