Birçok asker adayının ve halen silah altında olan askerin de merakla beklediği haberlerden biri olan tek tip askerlik ile yeni askerlik sisteminin ne zaman meclise geleceği ve yürürlüğe gireceği konusunda bekleyişler sürüyor. Bayramdan önce bir müjde bekleyen birçok aday için üzücü haber gelmiş ve tasarı meclise yetiştirilememişti. Fakat bayramdan sonra TBMM Genel Kurulu’nda tartışılacak olan tek tip askerlik sisteminde konunun 11 Haziran’da Genel Kurul’a geleceği kesinleşti.

Mecliste Görüşülmesi Uzun Sürebilir

Yürürlüğe girdiği taktirde herkes için 6 ay askerlik yapılması şeklinde uygulanacak olan yeni askerlik sistemi ilk olarak bayramdan önce kurulda görüşülmesi planlanmış fakat hem güvenlik endişesi taşıma olasılığı olduğundan hem de mecliste görüşülmesi uzun sürebileceği için bayramdan sonraki bir tarihe ertelenmişti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostan tarafından yapılan açıklama ile 11 Haziran 2019 Salı günü görüşülecek olan tasarının tartışılması ise 1 haftadan uzun sürebilir.

Özellikle tasarının 45’inci maddesinin tartışmalara yol açabileceği düşünülürken Genel Kurul’da bu maddede değişiklik talebi ile birlikte görüşülme süresinin uzaması gündeme gelebilir.

Bayramdan önce görüşülüp yürürlüğe girmesi halinde 100 binden fazla askerin terhis olması gündeme gelecekti. Birçok askerin ve asker adayının merakla beklediği tasarı ise belirtilen endişeler sebebi ile 11 Haziran’a ertelendi. Ayrıca tasarının yürürlüğe girmesi durumunda asker, er ve erbaş açığının çıkması da gündeme gelebilir.

Editör: TE Bilisim