Uzun zamandır beklenen bir haber olarak uzman jandarma personeli sevindirecek haber MHP Genel Başkanı Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter tarafından geldi. Yöner tarafından yapılan açıklamada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın uzman çavuşlara kadro meselesi üzerinde çalıştığın bu kapsamda 200 bine yakın uzman çavuş bulunduğunu hatırlatan Yönter, "Uzman jandarmalarımızın da beklentisi var. Uzman jandarma ve uzman çavuşlarımızın meseleleri çözülecek" ifadelerine yer verdi.

Hulusi Akar “Söz Verildi”

Yeni Şafak’ın haberine göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından konu ile ilgili olarak çözüme ilişkin çalışma yürüttüğünü açıklayan Yönter, "İlaveten uzman jandarmalarımızın da beklentisi var. Jandarma Türkiye'nin her yerinde. Jandarma vatan bekçisi. İnşallah kahraman uzman çavuşlarımıza kadro gelecek, beklentileri karşılanacak. Beka mücadelesi verdiğimiz bu dönemde uzman çavuş meselesinin çözüleceği noktasında bize söz verildi. Hükümete güveniyor, inanıyoruz, sabırsızlıkla bekliyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Uzman Çavuş Alımı

Jandarma Genel Komutanlığı merakla beklenen uzman çavuş ve uzman onbaşı alımlarının ne zaman yapılacağını merak edilirken uzman erbaş 2. ve 3. grup alımları sona ermesinin ardından gözler jandarma 4. grup alımlarına çevrildi. Jandarma uzman onbaşı ve uzman çavuşu alımlarının ise bu yıl sonuna doğru yapılmasına muhtemel olarak bakılıyor. Adaylar ilgili alım için duyuruları Jandarma Personel Alım sitesi olan https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinden erişim sağlayarak ulaşabilmekte ve haberdar olabilmektedir.

Editör: TE Bilisim