İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı kendi bünyelerinde güvenlik personeli olarak istihdam etmek üzere uzman erbaş alımı yapmaya devam ediyor. Yıl içerisinde çok sayıda uzman erbaş alımı yapılmakta olup er rütbeli askerlerin karakollardan çekilmeye başlaması ile karakollara da meslek sınıflarına ait uzman erbaşlar yerleştirilmeye başlandı. Jandarma Genel Komutanlığından yayımlanan 2017/2 personel temin bildirisi ile uzman erbaş alımın başladığı duyuruldu. Ancak yaş ve askerlik şartı halen aynı. Peki yaş ve askerlik şartı kaldırılacak mı? Yaş ve askerlik şartı neden hep aynı?

Yaş ve Askerlik Şartı

Bilindiği gibi Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat alımınad 36 ay askerlik şartı kaldırılmıştı uzman erbaş alımlarında da askerlik şartının kaldırılıp kaldırılmayacağı düşünülürken bu şartın kaldırılmadığı duyuruldu. Uzman erbaş olmak isteyenlerin askerliklerine devam ediyor olması ya da terhislerinin üzerinden 36 aydan fazla süre geçmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde adaylar uzman erbaş alımına başvuru yapamaz.

Yine uzman erbaş olarak görev yapacak olan adayların genç ve dinamik olması istendiği için yaş şartı 25'dir. Genel olarak 28 - 30 ve 35 yaşında ki adaylarda uzman erbaş alımına başvurmak istiyor 2017/2 personel teminine adaylar başvuru yapamayacak ancak ilerleyen dönemlerde yaş kanunu hakkında da değişiklikler yapılır mı bilinmiyor.
Editör: TE Bilisim