Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK ) yayımladığı ilana göre bünyesine subay alımı yapacağını belirtti. Sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. Bu yönde bu haberimizde sizlere Subay alımı hakkında bilgileri aktaracağız.

ASKERİ İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin adresi üzerinde yayımlanmış olan duyuruya göre Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Hukuk Fakültesi mezunlarından Hukuk sınıfı Subay Temini yapacağını ilan etti. İlgili duyuru MSB PERTEM üzerinde 13 Aralık 2019 tarihinde ilan edildi. Sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylardan başvuru alınacak. 

HUKUK SINIFI SUBAY NE DEMEK?

Hukuk sınıfı subay, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, hukuk fakültelerini bitiren ve kılavuzun müteakip bölümlerinde açıklanan şartları sağlayan kadın ve erkeklerden istihdam edilen subaylardır.

Hukuk sınıfına mensup subaylar tarafından 26/9/2011 tarihli ve 659 sayılı Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri ve Özel Bütçeli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararname hükümleri saklı kalmak kaydıyla Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının hukuk hizmetleri yürütülmektedir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  • Herhangi bir Suç Hükümlülüğü olmamak,
  • Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya guruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak.
  • Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.
  • Erkek adaylar için yedek subay olma koşullarını taşımak.
  • Subay naspedilmek için 926 sayılı TSK Personel Kanunu’ndaki şartları taşımak.
  • Yapılacak sınav ve mülakatta yeterli not almış olmak,
  • Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak.
  • Sağlık açısından TSK tarafından belirtilen sağlık niteliklerini taşıyor olmak,
  • Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli er olarak görevliyken ilişiği kesilmemiş veya çıkarılmamış olmak,
  • Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman erbaş veya sözleşmeli er eğitimine katılmış olan adaylardan nasbedilmemiş, sözleşme yapmamış veya yemin etmemiş olmak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Eğitim Şartı:

Türkiye’deki hukuk fakültelerinden veya denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı bir hukuk fakültesinden mezun olmak ve Herhangi bir bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek.

Yaş Şartı:

- Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1992 ve daha sonraki tarih doğumlular),

- Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1987 ve daha sonraki tarih doğumlular),

Rütbe ile İlgili Şartlar (Sadece iç kaynaktan başvuracak muvazzaf ve sözleşmeli subaylar için):

Üsteğmen, yüzbaşı, binbaşı rütbelerinden birinde olmak

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

TSK Subay alım ilanına başvuru yapacak adaylar yukardaki nitelikler kapsamında başvurularına başlayabilecekler. Bu kapsamda Ön Başvurular en geç 13 Ocak 2019 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. 

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI