Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan personel eksikliği için alım yapacağını ilan etti. Yayımlanmış olan ilana göre, Türk Silahlı Kuvvetleri 2018 yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Adayı temini yapacak. bu yönde başvuru kılavuzu yayımlayan TSK adaylardan bazı nitelikler aramaktadır. Bu şartları taşıyan adayların başvuruları geçerli sayılacak olup haberimizde sizlere detaylı bilgiler paylaşıyor olacağız.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aramakta ve bu doğrultuda adaylardan, 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile düzenlenmiş Nüfus kaydına göre, Lisans düzeyinde mezun olanlar için 27, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 ve uzman eğitimini tamamlamış tabiplerden 35 yaşından büyük olmamak, Eğitimini yurtdışında tamamlayan adaylar için YÖK tarafından onaylı olan Yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Henüz Askeri yükümlülüğünü yetine getirmemiş olmak, Askerlik hizmeti devam etmekte olan subay kısa dönem erbaş ve er olmak, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin suçu ile ayrılmamış olmak,

Lisans eğitimi almış olanlar için 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli seçme sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Pratisyen/Uzman Tabip, Diş Hekimi, Eczacı ve Bando sınıflarına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, Yabancı Dil Öğretmenliğine başvuru yapacaklar için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış ve buna ek olarak Yabancı dil sınavından puan almış olmak. İngilizce öğretmenliği için ise KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olanlar, Beden Eğitimi Öğretmenliği için KPSSP3’den en az 60 alanlar, Almanca Öğretmenliği KPSSP3’den en az 60 alanlar başvuru yapabilecekler.

Ayrıca adaylardan genel olarak ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Her ne sebeple olursa olsun askeri okuldan ilişkisi kesilmemiş olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir ahlaksız davranışta bulunmamış olmak, hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmamak, Sağlık yönetmeliği tarafından belirtilen nitelikleri taşımak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlamışlardı. Buna göre ilana ön başvurular en geç 22 Kasım 2018 tarihine kadar saat 23:59 a kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr İnternet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

İlan hakkında daha çok detay ulaşmak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Ayrıca belirtilen şartlar hakkında daha derin detaylara da ulaşabilirsiniz. Aşağıda sizlere vereceğimiz bağlantı sayesinde ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

Diğer Askeri ilanlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek her an ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim