Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan eksikliği tamamlamak için farklı kontenjanlarda bünyesine DIş Kaynaklardan Muvazaf Astsubay alımı yapacak. Alımlar farklı konjenlarda yapılacaktır. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılacak olan sınav ile bu konjenlara yerleşecektir. 

Peki Muvazzaf Astsubay Alım İlanına Kimler Başvuru Yapabilir?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Muvazzaf Astsubay olarak istihdam edilmek üzere boş kontenjanlara ve kaynak okullarına göre ) mevcut kanun, yönetmelik ve yönerge esasları kapsamında personel alınacaktır. Adaylardan, geçerlilik süresi dolmamış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans düzeyineki eğitim seviyesine göre KPSSP93 puan türünden ve Lisans düzeyinde eğitim seviyesine göre KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, en az iki yıllık eğitim veren yüksekokul veya fakülte birimlerinden mezun olmuş ve askerlik borcunu yerine getirmemiş olmak, Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olanlar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, her ne sebeple olursa olsun TSK dan çıkartılmamış olmak, yapılacak arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, alım tablosuna göre boy ve kilo ölçümlerinde olmak, herhangi bir terör örgütü üyesi olmamış olmak ve olmamak, 2 yıllık eğitimi bitirenler için 25 ve 4 yıllık eğitimi bitirenler için 27 yaşından büyük olmamak, şartları ve bunlar dışında özel şartları taşımaları gerekmektedir.Diğer niteliklere ilan kılavuzunda ulaşabilirsiniz. Bunun linikin aşağıda paylaşacağız.

Başvurular ne zaman Yapılacak?

Başvuru yapacak adaylar, en geç 11 Eylül 2017 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde bulunan başvuru formunu doldurarak online en geç 17:00 a kadar yapılması gerekmektedir. Bunun dışında Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

https://goo.gl/M7VUAE