Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Türk Silahlı Kuvvetleri Dış kaynaktan Muvazzaf Astsubay Adayı temini için başvuru kılavuzu yayımladı. Yayımlanmış olan kılavuza göre adaylar başvurularına, 07 Kasım 2018 tarihi itibari ile başladılar ve artık başvurularda son günlere gelindi. İşin Olsa ekibi olarak henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için birkez daha detaylı bilgiyi sizler le paylaşıyor olacağız.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Söz konusu ilana başvurular ilanın yayım tarihi olan 07 Kasım 2018 tarihi itibari ile başladı ve adaylar başvurularını en geç 22 kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece Türk Silahlı Kuvvetleri  başvuru adresi olan, Milli Savunma Bakanlığı başvuru sitemi üzerinden https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta ile, dilekçe ile veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan bazı nitelikler aranmaktadır. Bu nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek olup, Ön Lisans düzeyinde mezun olan adaylar için 25, Lisans düzeyinde mezun olan adaylar için 27 yaşından büyük olmayan, Ön Lisans mezunları için eğitimini yurtiçinde iki yıllık bölümlerden mezun olan, Lisans mezunları için Yurtiçi veya denkliği olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olan, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli seçme sınavından en az 60 puan alan, Askerlik hizmetini yerine getirmeyen, Askerlik hizmetine devam etmekte iken yedek subay, kısa dönem erbaş ve er olan, herhangi bir kurum veya kuruluşa mecburi hizmet şartı olmayan adaylar başvuru yapabilecektir.

Adaylardan genel olarak ise, T.C. vatandaşı olmak, Herhangi bir suö hükümlülüğü bulunmamak, Sivil ve Askeri okullardan herhangi bir nedenle çıkartılmamış olmak, Her ne sebeple olursa olsun, TSK dan çıkartılmamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir kadın ve erkek ile nikahsız olarak birlikte yaşamamak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak, Yapılacak sınavda başarılı olmak gibi nitelikler aranır. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Başvuru Kılavuzununa Buradan Ulaşınız

BAŞVURU EKRANI