Geçtiğimiz gün Milli Savunma Bakanlığı tarafından subay ve astsubay alım ilanı yayımlanmıştı. Yayımlanan ilana göre Türk Silahlı Kuvvetleri Dış kaynaktak Mando sınıfı Muvazzaf Subay ve Astsubay temini için alım yapılacak. Bu yönde Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Bando sınıfı erkek adaylar alınacak. TSK alımları için başvur usüreci başladı işte detaylar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TSK Muvazzaf Subay ve Astsubay alımları için adaylardan bazı nitelikler talep ediliyor. Bu bağlamda genel olarak ve özel olarak şartlar açıklandı. İşin Olsa ekibi olarak devamlı aldığımız sorulardan birisi de Subay alımına Sivil memur olarak görev yapan adaylar başvuru yapabilir mi şeklinde oldu. 

Türk Sİlahlı Kuvvetleri 2018 yılı Dış Kaynaktan Bando Sınıfı Muvazzaf Subay ve Astsubay alımı için Sivil memur ve işçi olanlarda başvuru yapabilirler. Yayımlanmış kılavuzda şöyle bir madde bulunuyor, Silahlı Kuvvetlerde sivil memur ve işçi olarak görev yapabilir. Ancak adayların kılavuzda belirtilen TABLO-9’de bulunan “uygun onaylı” nitelik belgesi almaları gereklidir. haberimizin devamında TABLO 9 hakkında bilgi vereceğiz. Adaylardan genel olarak şu nitelikler aranıyor.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 
  • Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak,
  • Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak,
  • Yapılacak Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturması sonucu olumlu olmak,
  • Herhangi bir kadın/erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,
  • Daha önce çalıştığı kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik ve ahlakî nedenlerle çıkarılmamış olmak,
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
  • Hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak
  • Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli er olarak görevliyken ilişiği kesilmemiş veya çıkarılmamış olmak,

Sağlık Şartı: Görevini yapmasına mani olacak sağlık problemi olmamak ve Türk Sİlahlı Kuvvetleri tarafından kılavuzda belirtilen sağlık maddelerini yerine getiriyor olmak,

Yaş Şartı: Muvazzaf Subaylard, Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük ve Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak. Muvazzaf Astsubay adayları için ise, Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 ve Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak.

Eğitim Şartı: Muavzzaf subay adayları için üniversite mezunu olmak ve Muvazzaf astsubaylık için iki yıllık yükseköğretim mezunu olmaları gerekmektedir.

TABLO-9 NEDİR?

1. Niteliklere (Çok iyi, iyi, orta, zayıf) şeklinde açık olarak cevap verilecektir.)

2. Almış olduğu ceza ve mükâfatlar listesi nitelik belgesine eklenecektir.

3. Kesin Hüküm: “Sözleşmeli/Muvazzaf Subaylığa Layıktır veya Değildir” şeklinde yazılacaktır.

4. Doldurulduğunda "ÖZEL" gizlilik derecesi verilecektir.

5. Haklarında olumsuz Nitelik Belgesi düzenlenen adayların, başvuruları kabul edilmeyeceği için, ilgili Birlik Komutanlıkları tarafından başvuru yaptırılmayacak, yazılı sınav ve seçim aşamalarına gönderilmeyecektir

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi olan 10 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başladı ve en geç 06 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Ön Başvurular sadece https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru kılavuzu ve başvuru erkanı için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim