Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine alım yapacak. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından 19 Ağustos 2017 tarihine yapılmıştı. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay ve Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay alımı yapacak. Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştı. Hala başvuru yapmamış olan adaylar için son günlere gelindi.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR:

Türk Silahlı Kuvvetleri Subay ve Astsubay alımı ilanına başvuru yapacak olan adaylar en geç 11 Eylül 2017 tarihi saat 17:00'a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Milli Savunma Bakanlığının internet adresindeki başvuru formunu doldurarak online olarak yapılacaktır. Bunun dışındai şahsen, posta yolu ile, dilekçe veya başka yollar ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.Buna göre alım faliyeti Eylül ayı ile Kasım ayları arasında yapılacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Türk Silahlı Kuvvetleri muvazzaf subay ve Muvazzaf Astsubay olarak istihdam edilmek üzere boşta bulunan kontenjan ve kaynak okullarına göre, mevcut kanun, yönetmelik ve yönerge esasları kapsamında personel alımı yapacaktır. Buna göre adaylardan, halen geçerlilik süresi dolmamış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans öğrenim seviyesinde ve Astsubay ilanı için Lisans ve Önlisans eğitim seviyesinden en az 60 puan almış olmak, Önlisans adaylarından KPSSP93 ve Lisans mezunu adaylardan KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, Astsubay ilanı için en az iki yıllık eğitim veren yüksekokul veya fakülte birimlerinden mezun olmuş olmak, Subay alımı için en az drtyıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmuş olmak, görevini yapmasına engel sağlık problemi olmamak ve bunu sağlık raporu ile kanıtlamak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkartılmamış olmak, herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı bulunmamak, boy ve kilo ölçüm tablosundaki boy ve kilo orantı ölçülerine uygun olmaları gerekmektedir.

Adaylardan yaş şartı olarak, Astsubay ilanı için, 2 yıllık eğitimi bitirenler için 25 ve 4 yıllık eğitimi bitirenler için 27 yaşından büyük olmamak.

Subay İlanı İçin, Lisans düzeyindeki mezunlar için 27 ve Lisans üstü düzeyinde eğitim alanlar için 32 yaşından büyük olmamak, 

Ayrıca ilanın kılavuzunda diğer şartlar ave her kadro için özel şartlara ulaşabilirsiniz. İlanın tam metinlerine aşağıdaki bağlantılar yardımı ile ulaşabilirsiniz.

Türk Silahlı Kuvvetleri Muvazzaf Subay Alımı

Türk Sİlahları Kuvvetleri Muvazzaf Astsubay Alımı

TÜM ASKERİ İLANLARA BURADAN ULAŞINIZ.

Editör: TE Bilisim