Milli Savunma Bakanlığı tarafından 08 Ekim 2019 tarihinde yayımlanmış olan duyuruya göre Kadın ve Erkek adaylar içerisinden Muvazzaf astsubay alımı yapılacağına yer verilmişti. Başvurularına dün akşam üstü saatlerinde başlayan adaylar bugün de başvuru için ve MSB Türk Sİlahlı Kuvvetleri Astsubay alımı kılavuzunu incelemek iin MSB PERTEM'e giriş yapmaya çalışıyorlar. Peki TSK Astsubay alımı detayları nedir? Kimler başvuru yapabilir?

MSB PERTEM BAKIM ÇALIŞMASINDA!

Milli Savunma Bakanlığı personel temin adresi yoğunluk sebebi ile bakım çalışmasına alındı.  Geçtiğimiz haftalarda yayımlanmış olan TSK Subay alımı ilanının ardından başvuruların sona ermesi ile birlikte adaylar çok fazla bekletilmeden Astsubay alımı ilanı da geldi.08 Ekim 2019 tarihi itibari ile gelmiş olan Muvazzaf Astsubay alımı ilanı Subay alımından daha fazla ilgi gördü ve yoğunluk sebebi ile MSB Personel Temin sayfası bakım çalışmasına alındı. 

MSB PERTEM GİRİŞ!

Milli Savunma Bakanlığı Personel temin adresine giriş yapmaya çalışan adaylar bakım çalışmasına rastladılar. MSB pertem için herhangi bir giriş yöntemi bulunmamakla birlikte adaylar Milli Savunma Bakanlığının bakım balışmasının bitmesini beklemek zorundadırlar. 

Ayrıca adayların MSB PERTEM'e giriş yapmaları hiçbirşeyi değiştirmeyecektir. Çünkü TSK astsubay alımı başvuruları e-Devlet üzerinden yapıldığı gibi başvuru ekranı hala erişime açıktır. Başvuru kılavuzu için ise haberimizi inceleyebilirsiniz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

MSB Türk Sİlahlı Kuvvetleri bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay alımı başvurusunda bulunacak olan adaylar öncelike belirtilen genel nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Sonrasında ise adaylardna özel olarak, KPSS, Eğitim, Yaş gibi özel nitelikler talep edilecek.

Bu kapsamda eğitim olarak adayların Ön lisans ve Lisans mezunu olmaları gereklidir.Yaş olarak ise Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 yaşından, Lisans mezunları için 27 yaşından büyük olmayanlar başvuru yapabilir.

Ayrıca adaylardan KPSS şartı aranıyor olup, Ön Lisans mezunlarından KPSSP93 ve Lisans mezunları çin KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

Başvuru şartları hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

MSB PERTEM adresine giriş yapılmaması ile birlikte adaylar başvuruların yapılmadığını düşünüyorlar. Ancak yukarıda da bilgisini verdiğimiz üzere başvurular e-Devlet üzerinden yapıldığı gibi hala başvuru ekranı açıktır. Bu kapsamda adaylar başvurularını en geç 24 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Aşağıdan başvuru adresi ve başvırı kılavuzuna ulaşabilirsinniz.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim