Son günlerde konuşulan En az ilkokul mezunu uzman çavuş alımı ilanı yayınlandı mı? En az ilkokul mezunu uzman çavuş alımı ilanı ne zaman yayınlanacak? En az ilkokul mezunu uzman çavuş alımına dair bilgiler haberimizde.

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör saldırıları ile birlikte Türkiye Silahlı Kuvvetleri tarafından binlerce sözleşmeli personel alım ilanı yayınlanmıştı. Yayınlanan Bu ilanlarını birlikte eğitim düzeyi sadece lise olan adaylar bu ilanları başvurabiliyor ve ilköğretim mezunu olanlar bu ilanlara başvuruda bulunamıyorlardı. Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayımlanan KHK ile birlikte uzman çavuş adaylarını büyük bir heyecan sardı.

Binlerce kişi En az ilkokul mezunu uzman çavuş alımı ilanı ne zaman sonuçlanacağını konuşmaya başladı. Uzman çavuş ve Uzman Onbaşı alımı ilanlarını başvurabilecek adaylar kimler? uzman çavuş ve Uzman Onbaşı alım ilanlarına başvurabilmek için şartlar belli oldu mu? Aktif olarak askerlik yapan veya askerliğini sonlandıranlar TSK tarafından alınması planlanan bu başvuruları tercih edebilecekler mi?
Uzun zamandır beklenen En az ilkokul mezunu uzman çavuş alım ilanına dair bilgiler için TSK’ nın yakın bir zamanda ilan yayınlaması ve yayınlanan ilanları birlikte alımların yapılması bekleniyor.

Uzman çavuş ve uzman onbaşı alımı başvuru şartları neler?

1 Ocak itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak
Askerlik hizmetini bitirmiş veya fiilen yapıyor olmak
Askerliğini tamamlamış adaylar için, terhis tarihinden itibaren üç yıldan fazla süre geçmemiş olmak
Askerlik hizmeti devam eden adaylar için başvuru kılavuzunda belirtilen tarihten önce terhis olacak olmak.
Editör: TE Bilisim