MSB Pertem üzerinde yayımlanan duyuruya göre Geçtiğimiz günlerde başvuruları alınan subaylık için sonuçların açıklandığı bildirildi. Söz konusu uyuruya göre 2019 yılı Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlıkları için Dış kaynaktan muvazaf subay adayı temini kapsamında Ön kayıt ile ilgili sonuçlar ve tarihler duyuruldu.

SIRALAMAYA KATILAN ADAYLARIN SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Duyurud detaylarına göre Subay temini seçim aşamalarının tamamlandığını ve başarı listesine göre sıralama tamamlandığını belirtlen Milli Savunma Bakanlığı kayıt tarihi hakkında duyuru yaptı ve adayların sonuçlara baktığında kontenkana girmeye hak kazanan adayların sonuçlarda  ".... Sınıfında Başarı Sıranız-6 Kayıt Hakkı Kazandınız" şeklinde sonuç alacaklarını bilidrdi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri subay alımı ilk kayıt döneminde kayıt hakkı kazanamayan adaylar için ikinci çağrı 13 Mart 2020 tarihinde yapılacak ve bu adayların kayıt işlemleri 16-18 Mart 2020 tarihleri arasında, 08:30-16:30 saatleri içerisinde, 6'ncı maddede belirtilen yerlerde yapılacaktır. 

Sınıf bazında kontenjan miktarları ve en son kayıt hakkı kazanan adayların başarı sırası hazırlanmış olup detaylı bilgileri aşağıdaki linkte verilmiştir. En son kayıt hakkı kazanan adayların başarı sırası, kayıt yaptıran aday sayısı ve boş kalan kontenjan bilgilerinin güncellemesi yapılarak adaylar bilgilendirilecektir.

     * K.K.K.lığında en son kayıt hakkı kazanan adayların başarı sırasını öğrenmek için tıklayınız.

     * Dz.K.K.lığında en son kayıt hakkı kazanan adayların başarı sırasını öğrenmek için tıklayınız.

     * Hv.K.K.lığında en son kayıt hakkı kazanan adayların başarı sırasını öğrenmek için tıklayınız.

ŞAHSEN BAŞVURU TARİHLERİ:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı için; Seçim aşamalarını başarı ile tamamlayıp KAYIT HAKKI KAZANAN adaylar, 02 - 06 Mart 2020 tarihleri arasında 08:30-16:30 saatleri içerisinde Kara Harp Okulu Maltepe Yerleşkesi Komutanlığına (İZMİR) şahsen başvuracaklardır. Kayıt başvurusunda bulunan adayların izlemesi gereken yol/işlemler müteakip maddelerde açıklanmıştır. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için; Seçim Aşamalarını başarı ile tamamlayıp KAYIT HAKKI KAZANAN adaylar, 02 - 06 Mart 2020 tarihleri arasında 08:30-16:30 saatleri içerisinde Dz.K.K.lığı Personel Başkanlığı Personel Temin Koordinasyon Şube Müdürlüğüne (Dikimevi/ANKARA) ön kayıt için şahsen başvuracaklardır.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı için; Seçim aşamalarını başarı ile tamamlayıp KAYIT HAKKI KAZANAN adaylar, 02 - 06 Mart 2020 tarihleri arasında 08:30-16:30 saatleri içerisinde Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında (Kütahya) Temel Askerlik Eğitimine başlayacaklardır. Adayların belirtilen tarih ve saat aralığında katılmamaları durumunda adaylıkları sonlandırılacaktır. Kesin kayıt başvurusunda bulunacak adayların izlemesi gereken yol/işlemler müteakip maddelerde açıklanmıştır.

KAYIT İÇİN İZLENECEK YOLLAR?

Kesin kayıt için istenen belgeler; 

        (a) Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, anne-babasına ait nüfus cüzdanı fotokopisi,

        (b) 6 adet biyometrik fotoğraf (arkasına isim ve TC numarası yazılmış şekilde),

        (c) İkametgâh ilmuhaberi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

        (ç) Adaya ait vukuatlı nüfus kaydı (aile bilgilerini içerir şekilde, e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

        (d) Adli Sicil Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

        (e) Terhis Belgesi veya Askerlik Durumu Gösterir Belge (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

        (f) Lisans Mezuniyet Belgesinin aslı ve fotokopisi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

        (g) Varsa Lisansüstü Eğitim Belgesinin aslı ve fotokopisi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

        (ğ) Transkript belgesinin fotokopisi,

        (h) Varsa Yabancı Dil Sonuç Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

        (ı) Varsa Şehit/Gazi Yakını Olduğunu Gösterir Belge,

        (i) Noter onaylı Taahhütname/Yüklenme Senedi, (İndirmek için Tıklayınız)

        (j) Kamu kurum/kuruluşunda görev yapmakta iseniz, ayrılış katılış bildirim belgesi veya noter onaylı sureti; özel sektörde görev yapmakta iseniz ilişik kesme belgesi veya noter onaylı sureti,

DUYURU DETAYLARI BURADA

Editör: TE Bilisim