Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin adresi üzerinde yayımlanmış olan duyuruya göre Türk Silahlı Kuvvetleri olan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları bünyelerindeki askeri personel ihtiyacını karşılamak üzere Bando sınıfı muvazzaf subay ve astsubay temini için ilan yayımlamıştı. Başvurularına 10 Temmuz 2019 tarihinde başlamış olan adaylar için başvurularda son güne gelindi. İşte detaylar.

ÖN BAŞVURULARDA SON GÜN!

Türk Sİlahlı Kuvvetli Muvazzaf subay ve astsubay alımları için başvuru sürecinde artık sona geldik. Adaylar başvurularını en geç 06 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Ön Başvurular sadece https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlgili Subay ve Astsubay alımına başvuru yapacak adyaların bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan genel askeri personel başvuru şartları, Yaş şartı, eğitim şartı aranacak.

Yaş olarak adaylardan, Muvazzaf Subaylarda; Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1992 ve daha sonraki doğumlular), Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1987 ve daha sonraki doğumlular)başvuru yapabilirler.Muvazzaf Astsubaylarda ise, Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1994 ve daha sonraki doğumlular), Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1992 ve daha sonraki doğumlular) başvuru yapabiliyorlar.

Subay adayları sadece Deniz Kuvvetleri Komutanlığını tercih edebilir. Astsubay adayları en az bir Kuvvet Komutanlığını (üç Kuvvet Komutanlığını da tercih edebilir) tercih edecekler, birden fazla Kuvvet Komutanlığını tercih eden adayların, Kuvvet Komutanlığı tercihleri sırasız (önceliksiz) (Adayın kontenjana girmesi durumunda kendi istediği Kuvvet Komutanlığı tercih etme hakkı olacaktır.) olacaktır.

Muvazzaf astsubaylarda ise, 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığını tercih eden; yurt içinde en az iki yıl ve daha fazla süreli Yükseköğretim Kurulu Bünyesindeki Üniversitelere bağlı Devlet Konservatuvarları, Konservatuvarlar, Müzik ve Sahne Sanatları Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalları ile Güzel Sanatlar Fakültelerinin Müzik Bölümleri ve Müzik Teknolojileri Ana Bilim Dalı/Bölümlerinin Başvuru Kılavuzu TABLO-2 'de gösterilen ön lisans veya lisans kaynak okul programlarından mezun olan ve seçim aşamalarından önce mezun olacak erkek adaylar (son sınıf öğrencilerden evrak kontrol aşamasına kadar mezun olanların geçici mezuniyet belgesi/diploma ile başvuruları kabul edilecek,

Hava Kuvvetleri Komutanlığını tercih eden; yurt içinde en az iki yıl ve daha fazla süreli Yükseköğretim Kurulu Bünyesindeki Üniversitelere bağlı Devlet Konservatuvarları ve Konservatuvarlar ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültelerinin, Başvuru Kılavuzu TABLO-2 'de gösterilen lisans veya ön lisans kaynak okul programlarından mezun olan veya seçim aşamalarından önce mezun olacak erkek adaylar (son sınıf öğrencilerden evrak kontrol aşamasına kadar mezun olanların geçici mezuniyet belgesi/diploma ile başvuruları kabul edilecek, 

 Muvazzaf astsubaylarda, Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayan erkek adaylardan, mezun oldukları programın Başvuru Kılavuzu TABLO-2 'de gösterilen kaynak okul programları ile denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış (belge ile) olan erkek adaylar başvurabilecektir.

SEÇİM AŞAMALARI NEDİR?

  • Genel Kültür Sınavı,
  • Evrak Kontrol,
  • Fiziki Değerlendirme,
  • Kişilik Değerlendirme Testi,
  • Fiziki Yeterlilik Testi (Spor),
  • Mülakat Sınavı,
  • Müzik Yeterlilik ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı,
  • Sağlık Kurulu Raporu İşlemleri,
  • Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturması
Editör: TE Bilisim