Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin adresi üzerinde geçtiğimiz gün yeni bir askeri personel alımı ilanı yayımlanmıştı. Yayımlanan ilana göre Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2019 yılı Dış kaynaktan Muvazzaf astsubay alımı yapılacağı bildirilmişti. Bu kapsamda ilanın yayımlanması ile birlikte başvuru sürecide başlayan Astsubay alımı ilanı için hala adayların merak ettiği bazı konular bulunuyor. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Muvazzaf Astsubay alımı için genel ve özel nitelikleri aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI NEDİR? 

Türk Sİlahlı Kuvvetleri bünyesine astsubay alımı için söz konusu ilanı 08 Ekim 2019 tarihi itibari ile adaylarla paylaşmıştı. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay temini yapacak. Adayların ilgili ilana başvuru yapabilmeleri için belirtilen genel nitelikleri ve özel olarak belirtilen Sağlı, KPSS, Yaş, Eğitim gibi nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Astsubay alımı için adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak, Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasında olumlu sonuç almak, Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak, Daha önce çalıştığı kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik ve ahlakî nedenlerle çıkarılmamış olmak, Hakkında Yedek Subay/Yedek Astsubay olamaz kararı bulunmamak. Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak gibi nitelikler aranıyor.

YAŞ ŞARTI:

01 Ocak 2019 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1994 ve daha sonraki doğumlular), Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1992 ve daha sonraki doğumlular) şartı arayacak.

EĞİTİM ŞARTI:

Söz konusu olan Astsubay alımına en az ön lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Bu kapsamda adayların Yuriçinden eğitim veren en az iki yıllık ve en fazla dört yıllık fakülte eğitimi veren ilgili bölümlerden mezun olmuş olmaları gereklidir.

KPSS ŞARTI:

2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P93 Ön Lisans veya 2018 veya 2019 yılları KPSS P3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacak, lisans mezunları için KPSS P3, ön lisans mezunları için KPSS P93 puanı esas alınacak, lisans mezunlarının KPSS P93 puanları astsubay temininde geçerli olmayacak, 2017 yılı ve öncesi KPSS puanları kabul edilmeyecektir.)

Ayrıca Bando sınıfına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak Genel Kültür Sınavından en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır.

SAĞLIK ŞARTI:

Adayların Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde” belirtilen, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşlarına sevk edilmeleri durumunda Muvazzaf Astsubay Olur raporu istenecektir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikler itaşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular 08 Ekim 2019 tarihinde başlamış olup en geç 24 Ekim 2019 tarihi saat 23:59 a kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ön Başvurular sadece https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta ile, dilekçe ile veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim