Kasım ayının ilk haftası yani 07 Kasım 2018 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki eksikliği gidermek için bu yönde başvuru kılavuzu yayımladı. Adaylardan bazı nitelikler aranmakta ve adayların bu nitelikleri taşımaları durumunda başvuruları geçerli sayılacak. Henüz başvuru yapmamış veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için başvurularda son güne gelindi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri subay alım ilanına başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranır. Lisans mezunu olan adaylardan 27 yaşından büyük olmamak,  Lisans üstü eğitim almış olan adaylar için 32 yaşından büyük olmamak ve Uzmanlık eğitimi almış olanlar için 35 yaşından büyük olmamak niteliklerini taşımaları gereklidir. Ayrıca yurtiçinde eğitimini tamamlamış olanlar için ilgili bölümlerden mezun olmuş olmaları gereli ve yurtdışında eğitim almış olanlar için eşdeğer bölümlere YÖK onaylı ve ilgili kurumlarca onaylanmış ve denkliği olan bölümlerden mezun olmuş olmaları gereklidir. İlgili bölümlere göre ise, adayardan 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olanları gerekmektedir.

Adaylardan genel olarak ise, Askerliğini yerine getirmiş olmak, Askerliğine devam eden adaylar ise yedek subay, kısa dönem erbaş ve er olmak, Askerlik himetinden terhis olanlar, herhangi bir kurum veya kuruluştan mecburi hizmeti bulunmamak, Türk Vatandaşı olmak, Herhangi bir suuç hükümlülüğü bulunmamak, Sivil ve askeri okullardan herhangi bir nedenle çıkartılmamış olmak, Her ne sebeple olursa olsun TSK dan çıkartılmamış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunamak, Hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmamak, Sağlık açınsndan sağlık yönetmeliğind ebelirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir. İlan hakkında daha fazla bilgi almak için yayımlanan başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, öncelikle belirtilen nitelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre, Türk Silahlı Kuvvetleri 2018 yılı Dış Kaynaktan Kuvazzaf Subay alımı için adaylardan başvularını en geç 22 kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Buna göre adaylar başvurularını, 22 Kasım 2018 tarihi saat 23:59 a kadar https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Diğer askeri personel ilanları hakkında bilgi almak ve anında telefona bildirim almak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirebilir veya Sosyal medya gurubumuza katılarak ilanları ana sayfanızda bulabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim