Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK ) yeni ilanlar yayımladı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından geçtiğimiz gün yayımlanan duyuruya göre Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki eksikliği gidermek için başvuru kılavuzu yayımladı. Başvuru kılavuzuna göre TSK Dış kaynaktan muvazzaf astsubay adayı temini yapacak. Bu yönde adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranmaktadır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Türk Silahlı Kuvvetleri alımını yapacağı astsubay adayları için adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sivil ve Askeri Okullardan herhangi bir sebeple çıkartılmamış olmak, Her ne sebeple olursa olsun TSK dan çıkartılmamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir ahlaksız davranışı bulunmamak, daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak, Yapılacak sınavlarda başarılı olmak, Hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylardan özel olarak, 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile düzenlenmemiş nüfus kaydına göre, Ön Lisans mezunları için 25, Lisans düzeyinde mezun olanlar için 27 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir. Ayrıca Ön Lisans mezunları için yurt içinde en az iki yıl ve daha fazla süreli fakülte veya yüksekokulların programlarından mezun olmuş olmak, Lisans mezunları için öğrenimini yurtdışında tamamlayan adayların YÖK tarafından onaylı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Kanuni sebeplerle henüz askerlik görevini yerine getirmemiş olmak, Askerlik hizmetini yapmakta iken yedek subay, kısa dönem erbaş ve er olmak, Askerlik hizmetinden terhis olanlar başvuru yapabileceklerdir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına başladılar ve bu neden le başvurular en geç 22 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Adaylar başvurularını son başvuru günü en geç 23:59 a kadar https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta ile, dilekçe ile veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.