İçişleri Bakanı Soylu, Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu 2. grup açılış programında açıklamalarda bulunan Soylu, EGM ve Jandarma bünyesinde olan eksikliklerin kapatılacağına vurgu yaparak Türkiye’nin geçmiş olduğu zorlu dönemden bahsetti. Ayrıca yapacakları birçok yeni uygulamanın da detaylarını paylaşan Bakan Soylu, 3 bin kadın polis alımına ilişkin de bilgi verdi.

3 Bin Kadın Polis Eğitimi Devam Ediyor

Soylu katıldığı programda “Güven Masası oluşturduk. Meselelere ayrıştırarak bakmak zorundayız. Polis akademimizde 3 bin kadın polis adayımızın eğitimleri devam etmektedir. Polislik eğitimi alıyorlar, hem de vatandaşlarla ilişkiler ve temas konusunda eğitim alıyorlar” ifadeleri ile 3 bin kadın polis alımına ilişkin bilgi verdi.

Eksikler Tamamlanacak

Soylu tarafından aynı zamanda “Bizim polis teşkilatımız Türkiye’de yapılan güven araştırmalarının tamamında ilk 3 sıradadır. Eksiklerimiz yok mu, elbette var, varacağımız mesafe elbette var. Bu eksiklerimizi kapatmaya devam edeceğiz” ifadeleri ile de polis ve diğer kolluk gücü alımlarının devam edeceğinin müjdesi de verilmiş oldu.

Emniyetin Başarısından Bahsetti

Katıldığı programda Soylu ayrıca “15 Temmuz’un getirdiği süreçlerle birlikte bir taraftan asayiş olaylarında ciddi bir dağınıklıkla karşı karşıyaydık. Bu büyük teşkilat hemen derlenip toparlandı. Kolları sıvadı ve sadece terörle mücadele değil, organize suçlardan bütün örgütlü suçlara kadar büyük bir başarıya imza attı” şeklinde emniyet güçlerimizin başarısından da bahsetti.