Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı yapacak?

Geçtiğimiz günlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı farklı 4 branşta Uzman Erbaş Alımı yapacağını bildirmişti. Başvurular tamamlandı. Ancak Jandarma Genel Komutanlığından ilan bekleyenler için herhangi bir bilgi verilmedi. Bu yönde Sahil Güvenlik sonrası adaylar Jandarma Uzman Erbaş Alımı bekliyor. Peki Jandarma Uzman Erbaş Alımı yapacak mı? Jandarma Uzman Erbaşlık için aranan şartlar nedir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı İlanı:

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine 2020 yılı Uzman Erbaş Alımı için geçtiğimiz gün ilan yayımlamıştı. Adaylar başvurularını 17 - 24 Aralık 2020 tarihleri arasında yaptı. Sahil Güvenlik 4 farklı branşta uzman erbaş alımı yapacak. Adaylara yapılacak değerlendirme sonucunda  30 Kişi Telsizci, 20 Kişi Şoför, 40 Kişi Toplu ve 10 Kişi Kurağa adam branşlarında yapılacak.

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Yapılacak mı?

Jandarma uzman erbaş alımları adaylar tarafından takip edilen Askeri alımlardan birisidir. En son alım 2018 yılında yapılmıştı. Peki 2021 yılı jandarma Uzman Erbaş alımları yapılacak mı?

Türk Silahlı Kuvvetleri 2021 yılı jandarma uzman Erbaş alımı hakkında yaptığı açıklamada alımların içeriden takip edileceğini bildirdi. Dış kaynaktan Uzman Erbaş alımı yapılmayacak. TSK tarafından yapılan açıklama şöyledir:

2016 yılından bu yana icra edilen temin faaliyetleri neticesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzman erbaş ihtiyacının karşılanmış olması nedeniyle, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına dış kaynaktan uzman erbaş alımı yapılmayacak, ancak sözleşmeli erbaş ve er alımına devam edilecektir. Bu süreçte uzman erbaş ihtiyacı oluşur ise ihtiyaç başarılı ve gerekli kriterleri sağlayan sözleşmeli erbaş ve erlerden karşılanacaktır.

Ancak ülkemizde devam eden pandemi süreci sebebi ile yeni alımlar yapılabilir. 

Uzman Eraş alımları hakkında herhangi gelecek bir duyuru yada gelişmeden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz

Dış Kaynaktan Uzman Erbaş Alımı Şartları Nedir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
  • En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,
  • Nüfus kaydına göre 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını tamamlamış olmak,
  • Sözleşmeli Erbaşlardan en az 3 yıl görev yapmış olanlardan 29 yaşından büyük olmamak,
  • Seçme sınavlarını başarılı bir şekilde geçiş sevk edilen hastanede Sağlık yönetmeliğine uygun olarak “Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur ” kayıtlı sağlık raporu almış olmak,
  • En az 164 cm boyunda olmak,
  • Güvenlik soruşturması olumlu olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Askelriğini yapmakta iken başvuru yapacaklardan Askeri Komutanlıklardan nitelik belgesi almış olmak,
  • Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak,
Editör: TE Bilisim