Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, Milli Savunma Üniversitene bağlı olan Deniz Harp Okulu ile Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okuluna öğrenci alımı yapıyor. 2 aşamalı olarak gerçekleştirilecek olan alımlar sonrası kazanan adaylar Sahil Güvenlik Komutanlığında Subay ve Astsubay olarak görev alacaklar. İlk seçim aşaması için başvurular ÖSYM’ye yapılacak. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi geçtiğimiz günlerde başvuruları almaya başladı. Adaylardan yoğun ilginin yaşandığı başvuruya ilişkin bazı detaylar.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

ÖSYM Milli Savunma Üniversitesinde 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde eğitim görecek olan subay – astsubay adaylarını belirliyor. ÖSYM ilk seçim aşamasını 18 Mart 2018 tarihinde 81 il merkezinde gerçekleştirecek. 2018 MSÜ yani Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Başvuru tarihileri 9 ocak ile 15 Şubat tarihileri arasında yapılabilecek. ÖSYM’nin gerçekleştireceği askeri öğrenci belirleme sınavına giren adayların 2. Aşamaya katılmaları için Astsubay Meslek Yüksek Okulları için TYT sınavına girmeleri, Harp Okulu için ise TYT ve YKS sınavına girmeleri isteniliyor.

KADIN ASTSUBAY ALIMLARI

Kadın adaylar Harp okullarına başvuru yapabilecek. Erkek adaylar ise Harp okulları ise Astsubay Meslek Yüksek okullarına girebilecekler. 2018 yılında Yükseköğretim Kurumları sınavına sınavına girmeyenler Astsubay Meslek Yüksekokuluna başvuru yapamayacak. TYT ve YKS sınavına girmeyenler ise harp Okullarına yerleşemeyecek. Başvuruların ilk 5 gününde adaylar yoğun ilgi yaşanıyor. Başvurular 100 bini geçti.