Sahil Güvenlik Komutanlığı yaptığı duyurusunda subay alımı yapacağını belirtmişti. Sahil Güvenlik Komutanlığı subay ihtiyacı için farklı sınıflarda toplamda 55 subay alımı gerçekleştiriyor. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı alımını yapacağı sınıflara göre, Sahil Güvenlik Güverte - 25 Subay, Sahil Güvenlik Makine - 15 Subay, Mühendis - 5 Subay, Pilot - 10 Subay olmak üzere toplamda 55 subay alacak. Adayların başvurularını gerçekleştirebilmeleri için aranan niteliklere uygun olmaları şarttır. Adaylar nitelikleri taşıdıkları durumda başvuruları kabul edilecektir. 

Adaylardan, Güverte ve Makine sınıfları için toplam 40 kişilik subay alımı yapılmakta olup bu alımlar için ALES ya da KPSS şartı bulunmuyor ancak mühendis ve pilot sınıfları için alınacak 15 subay için KPSS P3 puan türünden 70 ve üzeri, 2014, 2015, 2016 ALES sınavlarından birinden ise 55 almış olması gerekiyor şartı ve lisans mezunları için 1 Ocak 1990 ve sonrasında doğmuş olmak, lisansüstü öğrenimi bitirenler için de 1 Ocak 1985 yaş şartları da bulunmaktadır.

Başvuru yapacak adaylar en geç 24 Nisan 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmekte olup, başvuru yapacak adaylar aşağıdaki vermiş olduğumuz bağlantıları takip edebilirler.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ
SUBAY MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
ASKERİ İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ