Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için kadın veya erkek adaylar arasından sözleşmeli olarak astsubay alımı yapacağını belirtti. Söz konusu duyuru 2019 yılı Astsubay alımı olarak yapıldı ve başvuru şartları belirtildi. henüz başvuru kılavuzu yayımlanmasa da bazı başvuru şartları ve Ön başvuru tarihleri duyuruldu. İşin Olsa ekibi olarak yapılan duyuru hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Sözleşmeli Astsubay alımı yapacak. Bu kapsamda adaylardan, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Daha önce TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından her ne sebeple olursa olsun çıkartılmamış olmak, Alkol Uyuşturucu veya herhangi bir uyarıcı madde bağımlılığından tedavi görmemiş olmak, ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular) olmak, Siyasi parti üyesi olmamak, Terör ile bağlantısı bulunmamak gibi nitelikler aranacak.

ÖN BAŞVURULAR NE ZAMAN?

ilgili ilan 22 Şubat 2019 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı resmi İnternet sitesinde ilan edilmiş olup henüz Başvuru kılavuzu yayımlanmamıştır. Başvuru kılavuzu başvuru tarihleri öncesinde yayımlanarak adaylara tüm detaylar belirtilecektir. Yapılan duyuruya göre adaylar Ön Başvurularına 25 Şubat 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 13 Mart 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresleri üzerinden e-Devlet şifresi, Mobil İmza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya İnternet bankacılığı seçenekleri ile yapacaklardır. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan duyuruya Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA BİLDİRİM ALMA:

Başvuru kılavuzu yayımlandığında ve başvuruların başladığında anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında haberdar olabilirsiniz. Veya Sosyal Medya hesaplarımızı takip ederek ilanları ana sayfanızda görebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim