Sahil Güvenlik Komutanlığı 06 Nisan 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre kendi bünyesindeki ekslikliği tamamlamak adına farklı pozisyonlarda toplamda 55 sözleşmeli Subay alımı gerçekleştirecek. Alımlar online başvuru ile yapılacak olup, adaylardan lise mezunu olmak ve Önlisans mezunu olmak şartı aranacaktır. Önlisans mezunlarından ise 2016 yılına ait Kamu Personeli Seçme sınavından KPSSP93 pua türünden en az 70 puan şartı aranacaktır. Başvurusu kabul edilen adaylar Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından sınava tabii tutulacak olup sınav ücreti 50 TL dir. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı alım yapacağı kadrolar ise, 25 Güverte Sahil Güvenlik, 15 Makine Sahil Güvenlik, 1 Makine Mühendisi, 1 Elektronik Mühendisi, 1 Endüstri Mühendisi, 1 İnşaat Mühendisi, 1 Makine Mühendisi ve 10 Pilot Sahil Güvenlik olmak üzere toplamda 55 Subay alımı yapacaktır. Pilot Sahil Güvenlik kadrosu Muvazzaf olarak diğer kadrolara ise Sözleşmeli olarak alım yapılacaktır. Mühendis kadroları, Pilot Sahil Güvenlik kontenjanları için KPSS 70 puan şartı ve ALES 55 Puan şartı aranacak. Güverte Sahil Güvenlik ve Makine Sahil Güvenlik kadroları için ise Kamu Personeli Seçme Sınav şartı ve ALES şartı aranmıyacaktır. Bunlar dışında her kadro için ayrı özel şart ile ortak aranan genel şarlar bulunmaktadır. Özel şartlara ve Genel Şartlara ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

Başvuru yapacak adaylar ise duyuruya göre, 10 Nisan 2017 tarihi ile 24 Nisan 2017 tarihleri arasında başvuru yapacaklardır. Başvurular başlangıç tarihi saat 11:00 da başlayacak olup son başvuru günü 11:00 da sona erecektir. Ön başvurular sadece www.sahilguvenlik.gov.tr internet adresinden yapılacaktır.Başvuru formuna doldurulan yanlış bilgiden adaylar sorumlu olacak olup şartlara uygun olmadığı anlaşılır ise, başvuru aşamasının hangi kısmında olunursa olunsun başvurusu her koşulda iptal edilecektir. İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim