Geçtiğimiz günlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliğini tamamlamak amaçlı 72 kişilik bir boşluk ile sözleşmeli olarak alım yapacağını belirtmişti. İlana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı 72 kişilik kadroyu hem erkek adaylara hemde bayan adaylara dağıttı. Buna göre alımlar farklı branşlara yapılaca olup, ayrıca bazı pozisyonlar için KPSS şartı aranıyor. Bazı pozisyonlar için ise KPSS şartı aranmıyor.

HANGİ BRANŞLARDA ALIM YAPILIYOR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Sahil Güvenlik ( Güverte ) 30, Sahil Güvenlik ( Makine ) 20, Sahil Güvenlik Bilgisayar Mühendisi 1, Sahil Güvenlik Endüstri Mühendisi 1, Sahil Güvenlik İkmal 5 ve Sahil Güvenlik ( Pilot ) 15 olmak üzere toplamda 72 Muvazzaf/Sözleşmeli Subay alımı yapacak.

Adaylar bu branşlar için başvuru yapacaklar ve başvurularda son güne gelindi. Başvurusunu yapan adaylar sonradan Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 13 Nisan 2018 tarihi ile 20 Nisan 2018 tarihleri arasında sınav ücretini yatırarak 30 Nisan 2018 ile 18 Mayıs 2018 tarihleri arasında sınava katılacaklardır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı alımını yapacağı 72 subay adayından, yukarıdaki paylaştığımız branşlardan en az lisans mezunu olmak veya yurtdışında eğitim almış olanlar için YÖK tarafından onaylanmış ve denkliği kabul edilmiş olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Silah taşımasına engel olabilecek herhangi bir problemi olmamak, Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Lisans mezunları için 27 ve lisans üstü eğitim almış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak, Sahil Güvenlik Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Sahil Güvenlik İkmal ve Sahil Güvenlik Pilot branşarı için 2016 veya 2017 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve ALES sınavından en az 50 puan almış olmak nitelikleride aranmaktadır. Bunun dışında kalan Sahil Güvenlik Güverte ve Sahil Güvenlik Makine pozisyonları için KPSS ve ALES şartları aranmamaktadır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 19 Mart 2018 tarihinde başladılar ve eng eç 01 Nisan 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları şarttır. Buna göre başvuruları geçen ilan için başvurular sadece www.jandarma.gov.tr, www.sahilguvenlik.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresinden ulaşılabilecek, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim