İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı kamu kurumları arasında yer almakta olan Sahil Güvenlik Komutanlığı Türkiye'nin denizler ile çevrili üç tarafında görevlerine devam etmekte ve her gün gerçekleştirmiş olduğu görevler hakkında resmi internet sitesi aracılığı ile duyuru yapmaktadır.

Sahil Güvenlik Komutanlığı aralıklarla açık pozisyonlar için askeri personel alımı gerçekleştirmekte olup geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna 160 astsubay alımı ilanı yayımlanmıştı. Buna göre başvurular 23 Nisan 2018 tarihinde sona erecek iken yeni yapılan duyuru ile başvuruların 24 Nisan 2018 tarihinde biteceği belirtildi. Yani başvuru süreleri uzatıldı. Peki adaylar nasıl başvuru yapabilir ve aranacak şartlar nedir?

ARANACAK ŞARTLAR NELERDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Alım yapılacak branşlarda İlanın tam metninde belirtilen bölğmlerden Önlisans veya Lisans mezunu olmak, Lisns veya Önlisans mezunları için 27 yaşından büyük olmamak, Lisans üstü eğitim almış olanlar için ise 32 yaşından büyük olmamak, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisansmezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Silah Taşımasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, TSK, J.Gn.K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Daha önce çalıştığı kamu kurumundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Alkol, uyuşturucu gibi maddelerden tedavi görmemiş olmak, yapılacak araştırmaya göre arşiv ve güvenlik soruşturması teöiz çıkmak nitelikleri aranacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı en az ön lisans mezunu olmak koşulu ile 160 astsubay alımı gerçekleştirmektedir. Peki ilana nasıl başvuru yapılır? Buna göre adayların www.sahilguvenlik.gov.tr linkini kopyalaması, tarayıcılarının adres çubuğuna yapıştırması ve müracaatlarını da bu link üzerinden e-devlet aracılığı ile gerçekleştirmesi gerekmektedir. Yine aşağı bölüme sizler için resmi ilan linkini ekliyoruz.

RESMİ İLAN BURADA (Başvuru Süresi 24 Nisan'a Uzatıldı)

Editör: TE Bilisim