Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kuvvet komutanlıkları resmi internet siteleri ve Devlet Personel Başkanlığının resmi interent sitesi aracılığı askeri personel alımı ilanları yayımlamaya devam ediyor. Sahil Güvenlik Komutanlığının askeri personel alımı ilanı yayımlaması beklenirken müjdeli haber geçtiğimiz haftalarda duyuruldu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan duyuru ile önlisans mezunu adaylar arasında toplam 100 kişilik astsubay alınacağı belirtildi. Buna göre önlisans mezunu Sahil Güvenlik Komutanlığı toplam 100 kişilik astsubay alımı yapıyor. Peki astsubay alımına kimler başvuru yapabilir aranan şartlar nedir ve detaylar nedir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Sahil Güvenlik Komutanlığı önlisans mezunu astsubay alımı yapıyor. Peki önlisans mezunu astsubay alımına kimler başvuru yapabilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, 2016 yılında yapılan KPSS sınavında Genel Kültür ve Genel Yetenek (P93) puan türünden en az 70 puan almış olmak, şehit ve malul eş ve çocukları için bu puanların en az %80’ini (56 puan) almış olmak, 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1990 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), Lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1985 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir.) şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR

Sahil Güvenlik Komutanlığı 100 kişilik astsubay alımı yapıyor. Buna göre 55 güverte, 35 makine, 5 uçak bakım ve 5 bilgi teknolojileri sınıfları için alımlar yapılmaktadır. Adayların 24 Nisan 2017 tarihine kadar başvuru yapması gerekmektedir.

BAŞVURU KILAVUZU TARİHLERİ VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ
ASTSUBAY MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ