Kuvvet komutanlıkları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere askeri personel alımı ilanları yayımlamaya devam ediyor. Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığının askeri personel alımı ilanı yayımaması beklenirken Sahil Güvenlik Komutanlığı hazırladığı ilan ile astsubay alımı yapacağını duyurdu.

Astsubay alımı ilanı Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından hazırlandı ve kamuoyuna duyuruldu. Buna göre toplam 100 astsubay alımı yapılmakta olup adayların önlisans mezunu olması gerekiyor. Peki başvuru tarihi nedir? Alımlar hangi sınıflar için yapılıyor ve detaylar nedir?

HANGİ SINIFLARA ALIM YAPILIYOR

Sahil Güvenlik Komutanlığı toplam 100 astsubay alımı yapıyor peki alım hangi sınıflar için yapılıyor. Buna göre 55 güverte, 35 makine, 5 uçak bakım ve 5 bilgi teknolojileri sınıfları için toplam 100 kişilik önlisans mezunu astsubay alımı yapılıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, 
2016 yılında yapılan KPSS sınavında Genel Kültür ve Genel Yetenek (P93) puan türünden en az 70 puan almış olmak, 
şehit ve malul eş ve çocukları için bu puanların en az %80’ini (56 puan) almış olmak, 
01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1990 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), 
Lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1985 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir.) şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR

Yukarıda verilmiş olan şartlar Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından aranmakta olup adaylar başvurularını 24 Nisan 2017 tarihine kadar yapabilecektir. Başvurular ve ilanlar hakkında bilgi almak isteyenlerin aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

BAŞVURU KILAVUZU TARİHLERİ VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ
ASTSUBAY MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ