Sahil Güvenlik Komutanlığı 2021 Yılı Astsubay Alımı yapacak. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan Askeri Personel Alımı ilanına göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği tamamlamak için farklı kontenjanlarda Astsubay Alımı yapacak. Alımlar Erkek ve Kadın adaylar içerisinden Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına yapılacak. Peki hangi kontenjanlarda Astsubay alımı yapılacak? Başvuru Şartları nedir? Başvuru süreci nasıl ilerleyecek? İşte detaylar:

ALIM YAPILACAK KONTENJANLAR:

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine 150 Astsubay Alımı yapacak. Alımlar, Güverte, Makine, Güverte (Kurbağaadam), İkmal, Uçak Bakım, Bilgi Teknolojileri ve İdari alanlarında astsubay alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Astsubay alımına başvuru yapacak adayların genel ve özel niteliklere sahip olmaları gereklidir. Ayrıca söz konusu Astsubay alımı ilanına Erkek ve Kadın adaylar başvuru yapabilecek olup Kadın adayların Hamile Olmaması gerekmektedir. Bu yönde adaylardan genel olarak,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
  • TSK Sağlık yönetmeliğinde sağlık şartlarını taşıyor olmak,
  • Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye bulunmadığına dair beyan sunmak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

Özel olarak ise adaylardan, KPSS, Yaş ve kontenjanına göre eğitim şartları aranacak. Bu yönde KPSS olarak adayların 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Yaş olarak ise, 01 Ocak 2021 tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1994 ve sonrası doğanlar başvurabileceklerdir.) gereklidir.

Güverte ve Makine branşları için Sağlık Yeteneği Yönetmeliği EK-D değerlendirme çizelgesinde (1) Numaralı Subay ve Astsubay Adayları Değerlendirme Sütununa göre “Sözleşmeli Astsubay Olur” raporu ile birlikte Gemiadamları Sağlık Yönergesinde belirtilen “Gemiadamı Olur’’ kararlı sağlık Raporunu almak.

Güverte Kurbağaadam branşı için Sağlık Yeteneği Yönetmeliği EK-D değerlendirme çizelgesinde (1) Numaralı Subay ve Astsubay Adayları Değerlendirme Sütununa göre “Sözleşmeli Astsubay Olur” raporu, Gemiadamları Sağlık Yönergesinde belirtilen “Gemiadamı Olur’’ kararlı sağlık raporu ve "Kurbağaadam Olur" kararlı sağlık raporu almak.

Uçak Bakım branşı için Sağlık Yeteneği Yönetmeliği EK-D değerlendirme çizelgesinde (1) Numaralı Subay ve Astsubay Adayları Değerlendirme Sütununa göre “ Sözleşmeli Astsubay Olur” kararlı sağlık Raporunu almak.

İkmal branşı için Sağlık Yeteneği Yönetmeliği EK-D değerlendirme çizelgesinde (2) Numaralı Subay ve Astsubay Adayları Değerlendirme Sütununa göre “Sözleşmeli Astsubay Olur” raporu ile birlikte Gemiadamları Sağlık Yönergesinde belirtilen “Gemiadamı Olur’’ kararlı sağlık Raporunu almak.

İdari branşı için Sağlık Yeteneği Yönetmeliği EK-D değerlendirme çizelgesinde (2) Numaralı Subay ve Astsubay Adayları Değerlendirme Sütununa göre “Sözleşmeli Astsubay Olur” kararlı sağlık Raporunu almak,

BAŞVURU EKRANI AÇILDI!

Sahil Güvenlik Komutanlığı Astsubay alımı için başvuru ekranı açıldı. Bu kapsamda adaylar başvurularını 15 Mart 2021 tarihi ile 28 Mart 2021 tarihleri arasında yapacaklar. Başvurular sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet Kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI