Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine astsubay alımı içi başvuru süreci başıyor. Bu haberimizde sizlere KPSS Detayı, Kadro Dağılımı ve pozisyona göre özel niteliklerden bahsedeğiz. İlan için başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda İşin Olsa ekibi olarak en doğru şekilde sizleri bilgilendireceğiz.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı karargahı bağlı olduğu birlik ve kurumlarında görevlendirmek üzere Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında görevlendirmek üzere Güverte, Makine, Kurbağa adam, İkmal, Uçak Bakım, Bilgi Teknolojileri ve İdari alanlarında 175 kişilik kaddro ile alım yapılacak.

ALANINA GÖRE GENEL BİLGİLER NEDİR?

GÜVERTE:

Güverte alanında Erkek adaylar içerisinden 80 astsubay alınacak. Alımlar sözleşmeli olarak yapılacak ve KPSS Şartı Yok!

Meslek Yüksek Okulların; Deniz Ulaştırma ve İşletme veya Güverte ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak Şartı aranıyor.

MAKİNE:

Sözleşmeli olarak erkek adaylar içinden 30 astsubay alıncak ve KPSS şartı aranmıyor. Meslek Yüksek Okulların; Gemi Makineleri İşletme ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak Şartı Aranıyor.

KURBAĞAADAM:

Meslek Yüksek Okulların; Sualtı Teknolojisi ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak şartı ile 5 Erkek aday alınacak. Alımlar Güverte için yapılacak ve KPSS (P93- asgari 60 puan) şartı var.

İKMAL:

15 Erkek aday içerisinden Sözleşmeli olarak alım yapılacak ve KPSS (P93- asgari 60 puan) şartı var. Adaylardan ise, Meslek Yüksek Okulların; Lojistik, Lojistik Yönetimi veya Maliye ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak şartı aranır.

UÇAK BAKIM:

KPSS P93 Puan türünden 60 puan almış olmak şartı ile 15 Erkek alınacak. Adaylardan ise, Meslek Yüksek Okulların; Uçak Gövde-Motor, Uçak Motoru, Uçak Gövdesi veya Uçak Teknolojisi ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ:

Sahil Güvenlik 10 Erkek adaydan Sözleşmeli olarak ve KPSSP93 puan türünden 60 puan almış olmak şartı ile Meslek Yüksek Okulların; Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı Programı, Bilgisayar Teknikerliği ve Programlama, Bilgisayar Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama veya Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak şartı arayacak.

İDARİ:

İdari alanında 10 Erkek ve 10 Kadın aday arasından sözleşmeli olarak KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı ile 20 idari personel alınacak.

Ayrıca adaylardan, Meslek Yüksek Okulların; Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği veya Adalet ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak şart ıaranıyor.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR!

Sahil Güvenlik Komutanlığı Astsubay alımı ilanını 31 Ocak 2020 tarihinde yayımladı. Adaylara verilen müjde sonrasında başvurular 04 Şubat 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 21 Şubat 2002 tarihine kadar devam edecektir.

Ön Başvurular sadece Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’ne e-Devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim