İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamaların çoğunda polis alımlarına dikkat çekilmişti. Polislerin görev aldıkları konumlara, buralarda elde edilen başarılara ve polis alımlarındaki sayılara dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu alımlardaki bu sayıların arttırılacağını ve polis alımlarının yapılmaya devam edeceğini müjdelemişti. Açıklamalarda PÖH alımlarına yer verilmiş ve PÖH ilanlarının yayımlanacağı yönünde ifadeler kullanılmıştı. PÖH alımı için adaylarda aranacak şartlar ve diğer nitelikler gündeme gelmiş, ilan şartlarının değiştirilmesini bekleyen binlerce aday tarafından geri bildirimlerde bulunulmuştu. Bu paylaşımların yanı sıra kadın adaylara şans verilmesi yönünde de çok sayıda paylaşım sosyal medya platformlarında yer aldı.

Kadın PÖH alımı da yapılacak

Bakan Soylu' nun açıklamalarının ardından kadın adaylar tepki göstermiş ve buradaki tepkilerini çözüme kavuşturabilmişlerdi. Yapılan yeni bir açıklamayla kadın adaylara yönelik ilanların da yayımlanacağı ve kadın PÖH alımının da yapılacağı aktarılmıştı. Tahmini alım sayısını isinolsa.com ekibi olarak 2500 kişilik bir kadrodan bahsettiğimizi öngörerek sizlere aktarmış ve düşüncelerimizi iletmiştik. Yakın zaman içerisinde yayımlanması beklenen bu alımlarda, net bir tarih bulunmuyor ancak yine ekibimizin tahmini yayımlanma tarihine yönelik ortak bir görüşü bulunuyor.

PÖH alımları ne zaman yapılacak, ilan ne zaman yayımlanacak?

PÖH alım şartları adaylara önceki alımlarda duyurulmuş ve bazı adayların başvuru şartlarının değiştirilmesine yönelik istekleri gündeme yansımıştı. Bu alımlarda yaş şartının değiştirilmesi ve renk körlüğü rahatsızlığına yönelik uygulanan kuralın kaldırılması noktasında istekler bulunuyordu. Bu istekler arasında yaş şartı ve renk körlüğü konusunda bir değişiklik yapılmasını beklemiyoruz. Yayımlanma tarihi olarak ise Aralık ayının sonlarına doğru ilan sürecine girileceğini düşünmekteyiz. Mevcut polis sayısını arttırmak için bu polis alımlarının Aralık ayında kamuoyuna duyurulabileceği kanısındayız. Öyle ki KPSS puan şartları ve diğer detayların ne olacağı konusunda da süreç elbette bu tarihte netlik kazanabilir. Tahminlerimizin doğruluyla alakalı süreci yakın zamanda netleştirmiş, ilan yayımlandığında sizlere aktarmış olacağız...

PÖH alım ilanı yayımlandığında bildirim almak isterseniz tıklayınız

Editör: TE Bilisim