Geçtiğimiz günlerde bir radyo programına konuk olan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, gündemle alakalı birçok soruya yanıt verdi. Program aracılığıyla bakan Soylu’ ya özellikle PÖH, Polis, Bekçi ve Uzman Erbaş alımlarına ilişkin sorulan yöneltildi. Bakan Soylu, sorulan sorular için “ Her alımın kedine göre bir silsilesi, bir işleyiş süreci var. Biz bu süreçleri arkadaşlarımızla birlikte titizlikle ve ciddiyet ile takip ediyoruz. Peki, nedir bu süreç? İlk önce başvuru daha sonra fiziki sağlık daha sonrasında yazılı sınav ve son kısımda ise mülakat aşamalarıdır. Bu süreçleri bir araya getirdiğimizde takriben 6 aylık bir süreye tekabül ediyor.” Açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu’ dan Bekçi Mülakat Sonucu Açıklaması

PÖH, Polis, Bekçi ve Uzman Erbaş alımı için 8500 kişi alacağı bilgisini veren Bakan Soylu, PÖH, Polis, Bekçi ve Uzman Erbaş alımı için belirtilen rakamın 10 katından daha da fazla kişinin başvurusunun bulunduğu belirtti. Bekçi mülakat sonuçlarının açıklamasına dair “ Bu arkadaşlarımız Polis Akademisi’nde sınavlara giriyor. Tüm girilen sınavlar kameraya alınıyor. Yazılı, sözlü, spor olsun her biri kameraya alınıyor. Ve büyük bir titizlik ile takip edilip inceleniyor. Bekçilik mülakat sonuçları da inşallah önümüzdeki günlerde açıklayacağız.” İfadelerini kullandı.

Bekçi alımlarına ilişkin bir açıklama yapan İçİşleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019 yılı bitmeden alımların olacağını belirtmişti fakat PÖH ve Uzman Erbaş alımlarına dair sorulara yönelik bir açıklamada bulunmadı.