PÖH alımı ne zaman yapılacak? 35 bin polis alımı PÖH, PMYO, PAEM alımlarında kadro dağılımları ne zaman yapılacak? Merak edilen bu sorulara haberimiz üzerinden yanıt vermeye çalışacağız. İlgili detaylara geçecek olursak 35 bin polis alımında merakla beklenen PÖH alımı konusuna yanıt vermeye çalışalım.

Bilindiği üzere 2019 yılının Haziran - Temmuz dönemlerinde 35 bin polis alımı için ilana çıkılacağını ifade ederek, tahminlerimizi yaptığımız önceki haberlerimizde sizlere ulaştırmıştık. PÖH alımı konusunda burada aktardığımız detaylarda, her yıl PÖH alımının yılın Haziran - Temmuz dönemlerinde gerçekleştiğini vurgulamıştık. PÖH alımı için bu sürece yönelik tahmin yürütmek dışında henüz net bir kaynak bulunmuyor.

35 bin polis alımı kadro dağılımı nasıl olacak?

Yapılması beklenen 35 bin polis alımı için en az 15 bin kişilik bir kadronun PÖH alımına ayrılacağını düşünmekteyiz. Önceki yıllarda da alımlar bu doğrultuda gerçekleştirilmiş ve kamuoyuna bilgisi geçilmişti. Yapılacak PÖH alımlarında yaş şartlarının merak edildiğini de görebilmekteyiz. İlan bekleyen adaylar için bu konuda verilebilecek bilginin, geçen yılaranan yaş şartından farklı olmayacağı düşüncesini aktarmak istiyoruz. Her yıl yaş şartlarının esnetilmesi konusunda adaylar yoğun talep gelse de konuya yönelik bir düzenleme sağlanmamıştı. Öyle ki bu yıl da yaş şartlarıyla alakalı geçen yıldan farklı bir düzenleme beklememekteyiz. 35 bin polis alımı PÖH, PMYO, PAEM gibi kadrolara yapılacak alımlardan haberdar olmak için isinolsa.com sitemizi takip etmeyi unutmayınız. Konuya yönelik tüm gelişmeleri takip ediyor, sizlere aktarmaya çalışıyor olacağız.

PÖH alımı hakkında tüm detayları aktardığımız haberimize ulaşmak için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim