Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri TSK bünyesinde görevlendirilmek üzere dış kaynaktan subay alımı ilanını geçtiğimiz gün duyurdu. İlanda lisans mezunlarının tamamının başvurabileceği tek sınıf bulunuyor bu sınıf ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından verilen Piyade sınıfı olarak belirtildi Piyade sınıfı için subay alımı başvurular sürüyor. Piyade subay alımına nasıl başvuru yapılır, Piyade sınıfı kaç puanla kapatılır gibi soruların yanıtları haberimizde bulunuyor.

Piyade Subay Kaç Puanla Kapatılır?

Geçtiğimiz sene Kara Kuvvetleri Komutanlığı piyade alımı 65 puan ile kapatmıştı. Fakat bu sene KPSS sınavının zor olmasından dolayı puanın düşmesi durumu bulunuyor özellikle en çok ihtiyaç piyade sınıfında olduğu için alım sayısı çok olabilir. Buna göre piyade sınıfı subay alımında KPSS puanın 60 ile 65 aralığında kapatacağı ön görülmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı piyade sınıfı subay alımı yapıyor. Piyade sınıfı subay alımı başvuruları 10 Aralık itibari ile sona erecek. Adayların Personel Temin Sayfasına ulaşarak sisteme e-devlet ile giriş yapması ve müracaatlarını yine aynı sayfa üzerinden gerçekleştirmesi gerekmektedir. KPSS 60 puan ile subay alımı ilanına erişmek isteyen adayların hemen aşağıda yer alan resmi ilan linkini takip etmesi gerekmektedir. Bu sene ya da diğer sene için farklı sınıflara asker alınacak mı bilinmiyor çünkü iki ilan yayımlandı ikisinde de sınıflar aynı olarak belirtildi.

Resmi İlan Buradan

Editör: TE Bilisim