Mili Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetlerine personel alımı yapılacağına ilişkin açıklamalar yapıldı. Açıklamaların ardından yaklaşık 1 yıldır alım bekleyen adaylara müjdeli haber geldi. Adaylar Özel Kuvvetler Komutanlığına kaç personel alımı yapılacağını ve başvuru şartlarını merak etti. MSB Bakanı Nurettin Canikli yaptığı açıklamada özel kuvvetler komutanlığına yapılacak alımların sayısının 600 astsubay ile 300 subay olmak üzere toplamda 900 olduğunu açıkladı. Başvuru kılavuzları da ÖSYM internet sitesinden yayımlandı.

TSK bünyesinde bulunan farklı birimler arasında ÖKK birliğinde halk arasında bordo bereliler olarak bilinen birlikler ordunun göz bebeği konumundadır. 2018 bordo bereli başvurularının başlamasıyla adayların yoğun ilgi ile başvurduğu alımlar arasında bulunuyor. ÖSYM internet sitesinde yayımlanan kılavuza göre alımlar yapılacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar için son başvuru süresi 15 Şubat tarihinde bitecek.

BAŞVURU KOŞULLARI NEDİR?

Kılavuza başvuru yapacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2018 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2016 ve 2017 yılında mezun olmak, Herhangi bir suç hükümlüğü olmamak, Harp Okulları Kanunu ve Yönetmeliği ile Astsubay Meslek Yüksekokulları Kanunu ve yönetmeliğinde belirtilen nitelikleri taşımak gibi şartlar aranacaktır.

Ayrıca Harp Okullarına bayan ve erkek adaylar ve Astsubay meslek yüksekokullarına sadece erkek adaylar alınacaktır. Harp Okulları için en fazla 20 yaşında olmaları ve Astsubay meslek Yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olmaları şarttır

Detaylı bilgi için https://goo.gl/ujP7zz  Bağlantısını kullanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim