Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı ülkemizde gizli görevlerine devam etmekte olup hem sınır için hemde sınır dışı konusunda bordo bereli subay ile astsubaylar Türk Silahlı Kuvvetlerine verdikleri bilgiler ile büyük yardımcı olmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olarak operasyon faaliyetlerine devam eden Özel Kuvvetler Komutanlığı bordo bereli subay ve astsubay personellerinin ihtiyaçlarına göre yeni alım ilanları yayımlanmakta ve öğrenciler alınmaktadır. Askeri okulların kapatılması ile artık bordo bereli subay ve astsubay öğrencileri de Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yetiştirilecek olup bu sene toplam 900 bordo bereli subay ve astsubay alımı yapıyor. Peki rütbelere göre dağılım nedir, kimler başvuru yapabilir.

İLANIN TÜM DETAYLARI NEDİR?

İlgili subay ve astsubay öğrencisi alımı ilanı Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanmış olup alınacak olan adaylar Özel Kuvvetler Komutanlığı için yetiştirilecektir. Toplam 900 subay ve astsubay öğrencisinin alımı ön görülüyor. Peki rütbelere göre dağılım nedir? Buna göre Milli Savunma Bakanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı 600 astsubay ve 300 subay öğrencisi alımı yapacaktır. Peki Özel Kuvvetler Komutanlığının subay ile astsubay öğrencisi alımına kimler başvuru yapabilir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Komutanlığında eğitilmek zere 600 astsubay ve 300 subay alımı yapılıyor. Peki kimler başvuru yapabilir. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak, Harp Okulları İçin 1998 ve sonrası doğumlu olmak, Astsubay MYO İçin 1997 ve sonrası doğumlu olmak, Boy - kilo orantılı olmak şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir. Başvuruların ise en son 15 Şubat 2018 tarihine kadar yapıldığı bilinmekte olup resmi bildirileri adaylar aşağıdaki linkten öğrenebilir.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim