Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli dün yaptığı basın toplantısında 9 bin 753 kişilik kadro ile subavy ve astsubay alımı yapacağını açıklamıştı. Bunun üzerine binlerce adayın yüzü güldü ve ilanın yayımlanmasını beklemekteydiler. Az önce son dakika olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı resmi internet sayfasında yayımlanan duyuruya göre Milli Savunma Bakanlığı farklı kuvvetlerine alım yapacak.

BAŞVURU KOŞULLARI NEDİR?

Kılavuza başvuru yapacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2018 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2016 ve 2017 yılında mezun olmak, Herhangi bir suç hükümlüğü olmamak, Harp Okulları Kanunu ve Yönetmeliği ile Astsubay Meslek Yüksekokulları Kanunu ve yönetmeliğinde belirtilen nitelikleri taşımak gibi şartlar aranacaktır.

Ayrıca Harp Okullarına bayan ve erkek adaylar ve Astsubay meslek yüksekokullarına sadece erkek adaylar alınacaktır. Harp Okulları için en fazla 20 yaşında olmaları ve Astsubay meslek Yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olmaları şarttır.

BAŞVURULAR:

Başvurular en geç 15 Şubat 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklardır. Ardından 18 Mart 2018 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı  yapılacak. Aşağıda ÖSYM'nin duyurduğu kılavuzları inceleyebilirsiniz.

2018-MSÜ Başvuru Kılavuzu

2018-MSÜ Aday Başvuru Formu 

Ortaöğretim Kurumlarındaki Alan/Dallar ve Kodları Tablosu

Ortaöğretim Kurumlarındaki Okul Türleri ve Kodları Tablosu

2018-Yılı Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Öğrenci Alımları Akış Şeması

Başvuru Merkezleri