İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin öğretim yılı başlama töreninde yaptığı konuşmasında müjdeli haberi kamuoyuna aktardı. Konuşmasında ağaçların, madenlerin, yerleşimin olmadığı yerlerde dahi askeri karakol kurulmasının zorunlu olduğunu, buralarda operasyonların, güvenlik önlemlerinin alınmasının mecburi olduğunu dile getirerek; birilerinin silahlanma, mühimmat depolama için fırsat gözlediklerini vurguladı. Açıklamasında güvenlik güçlerinin çalıştığı zor şartlara, operasyonlara ve görevlere değinen Bakan Soylu, askeri personel alımındaki yıllık rakamlara da vurgular gerçekleştirdi. Askeri personel alımlarının devam edeceğini ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma uzman, subay ve astsubay alımı bekleyenlere de önemli haberi duyurdu. Açıklamasında bu kadrolara personel alımlarının yapılacağını ifade eden İçişleri Bakanı Soylu " Önümüzdeki yıl hedefimiz yüzde 72, 2020 için öngördüğümüz nihai hedefimiz ise yüzde 81'dir. Sahil Güvenlik Komutanlığımızda ise profesyonelleşme oranımız 2016’da yüzde 71'di, 2017'de bu rakamı yüzde 81'e yükselttik. Bu yıl için de hedef rakamımız olan yüzde 85 seviyelerini yakalamış durumdayız. Bunlar sadece rutin bir personel alımı değil, aslında büyük bir dönüşümdür ve esas itibarıyla 15 Temmuz’dan sonra ülkemizin yaşadığı sürecin tamamı, başlı başına bir değişim ve dönüşüm hikayesidir. Sadece kapasitemizi arttırmadık, mantalitemizi, hem ülkemizde hem de bölgemizde yaşananlara bakışımızı da değiştirdik. " ifadelerini kullandı.

2019 yılında alımlar gerçekleştirilecek

Profesyonel ordu sisteminin ilk adımları olarak görülen ve buradaki rakamların yükseltileceği açıklamaları bulunan askeri personel alımlarıyla alakalı Jandarma Subay, Astsubay ve Uzman alımlarının yapılacağını söylemek mümkün. Özellikle 15 Temmuz sürecinden sonra yapılan alımlara bakıldığında her yıl bu sayılarda bir artışın olduğu görülmektedir.

Jandarma subay, astsubay ve uzman alımları

Bakan Soylu' nun açıklamalarından edinilen bilgiler dahilinde 2019 yılı itibariyle askeri personel alımlarının sayısında, önceki yıllara oranla 2 katlık bir artışın olacağı görülmektedir. Yapılacak olan alımlardan haberdar olmak, yayımlanan ilanları takip etmek ve başvuruları doğru gerçekleştirmek adına yapılan tüm bilgilendirmeleri kaçırmamak adına Facebook grubumuza katılmayı, mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

Facebook grubumuza katılmak için TIKLAYINIZ.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim