Milli Savunma Bakanlığı tarafından ve Jandarma genel Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre kollluk kuvvetler ve askeri personel alımları yapılacak. İlgili ilanlar geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olup hala başvuruları devam etmektedir. İşin Olsa ekibi olarak sizlere alımı yapılacak olan alanlarda detayları haberimizde paylaşacağız ve bu sayeye sizleri başvuru sayfalarına yönlendireceğiz.

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILIYOR?

MSB ve JG tarafından yayımlanan duyurulara göre, Bedelli Askerlik, Erbaş / Er, uzman Erbaş, Uzman Çavuş, Subay ve Astsubay, Muvazzaf astsubay ve muvzazaaf subay ve güvenlik korucusu alanlarında alım yapılacak. İlgili alımlar Askeralma genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Kolluk Kuvvetler, Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi, Türs Silahlı Kuvvetleri Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlıkları tarafından yapılacak. Bu yönde 5 farklı ilan yayımlandı. İşte detaylar.

TSK MUVAZZAF SUBAY VE ASTSUBAY ALIMLARI:

Türk Sİlahlı Kuvetleri bünyesine ön lisans ve lisas mezunları arasından Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına Dış Kaynaktan Bando Sınıfı Muvazzaf Subay ve Astsubay Temini maksadıyla başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara göre ön başvuru alımına başlanmıştır. Ön başvuru sadece Erkek tarafından yapılabilecektir. Ön başvuru için son tarih 06 Ağustos 2019 (saat 23.59) 'dur.

Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI UZMAN ÇAVUŞ ( UZMAN ERBAŞ ) ALIMI:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı en az lise mezunu adaylar içerisinden uzman çavuş alımı yapacak. Adaylardan bazı nitelikler aranıyor ve bu nitelikler içeirsinde KPSS şartı'da yer alıyor. Bu bağlamda lise mezunlarından KPSSP94, Ön Lisans mezunlarından KPSSP93 ve Lisans mezunlarından KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak. Ayrıca 27 yaşını doldurmamış olmak şartı da aranıyor. Adaylar Ön başvurularını e-Devlet üzerinden en geç 02 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

Detaylı Bilgi Almak için Buraya Tıklayınız

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI SUBAY ALIMI:

Jandarma ve Sahil Güvenlik fakültesinde eğitim görecek ve subaylık için eğitlecek 220 erkek öğrenci alımı yapılıyor. Adaylar başvurularına 01 temmuz 2019 tarihinde başlamış olup en geç 26 Temmuz 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylardan 21 yaşındna büyük olmamak, en az lise mezunu olmak ve YKS şartları aranıyor.

Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız.

MSB ASAL YEDEK SUBAY VE ASTSUBAY, BEDELLİ ASKERLİK VE ERBAŞ/ ER TEMİNİ:

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Askeralma Genel Müdürlüğü 16 Temmuz 2019 tarihinde yaptığı duyuruya göre 2019 silah altında olmak isteyen adaylardan yedek subay astsubay, Bdedelli askerlik yapmak isteyenler ve erbaş / er temini yapacak. Adaylar başvurularını en geç 31 Temmuz 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İL JANDARMA KOMUTANLIĞI KORUCU ALIMI:

Geçtiğimiz gün ilan edilen ve iki kaymakanlık tarafından yapılan duyuruya göre en az okuryazar olmak şartı ile 150 Güvenlik Korucusu alımı yapılacak. Bu bağlamda Şemdinli Kaymakamlığı farklı 7 köyde 50 Korucu alacak. Eruh kaymakamlığına ise 100 korucu alımı yapılacak.

Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim