Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin sayfasında ve Jandarma Genel Komutanlığında yayımlanan ilanlara göre güncel askeri personel alımları yapılıyor. Yayımlanmış olan duyurulara göre, Subay, Astsubay, uzman erbaş, uzman çavuş ve korucu alımları yapılıyor. İlgili ilanların başvuru süreci hala devam etmekte ve bizde İşin Olsa ekibi olarak MSB PERTEM üzerinde yayımlanmış olan ilanları ve Jandarma Genel Komutanlığı üzerindeki alımları sizlere aktaracağız.

MSB PERTEM UZMAN ERBAŞ, SUBAY VE ASTSUBAY ALIMLARI:

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre Subay, Astsubay, Uzman erbaş ve uzman çavuş alımları yapılıyor. Alım yapacak ilgili komutanlıklar ise, Türk Sİlahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dır. Bu bağlamda adaylardan aranan bazı nitelikler bulunuyor.

Adaylardan Talep Edilen Ortak Nitelikler:

MSB PERTEM üzerinde yayımlanmış olan ilanlara başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir askeri okul veya kuruluştan her ne sebeple olursa olsun çıkartılmamış olmak, MSB ve TSK tarafından belirtilen sağlık niteliklerini taşıyor olmak, Askerliğini yapmış veya hala yapıyor olmak, Askerliğini yapmış olanlar için terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş olmak, Askerliğini hala yapanlar için Birlik Komutanlıklarından nitelik belgesi almış olmak, herhangi bir terör örgütü veya siyati partü üyeliği bulunmamak, Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak, Herhangi bir kadın/erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak, Yapılacak Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturması sonucu olumlu olmak gibi nitelikler aranacak.

TSK Muvazzaf Subay ve Astsubay Alımları:

Türk Sİlahlı Kuvvetleri Komutanlığı Doş Kaynaktan Bando sınıfı Ön Lisans mezunu Muvazzaf astsubay ve Lisans mezunu Muvazzaf Subay alımı yapacak. Bu Bağlamda Subaylardan Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından ve Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak, Astsubay adaylarından ise Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 yaşından ve Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak şartları aranıyor. Başvurular ise 10 temmuz 2019 tarihinde başlamış olup en geç 06 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. İlan Hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uzman çavuş Alımı:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı en azl ise mezunları arasından uzman erbaş alımı yapacak. Bu yönde adaylardan Lise mezunları için KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puana sahip olmak ve Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak ve Müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle (01 Ocak 2019) yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (28 yaşından gün almamış) olmak şartları aranır. Başvurular 11 temmuz 2019 tarihinde başlamış olup en geç 02 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. Detayşlı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Öğretmen ve Mühendis SInıfı Muvazzaf Subay Alımı:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Dış Kaynaktan bünyesine öğretmen ve mühendis sınıfı muvazzaf subay alımı yapacağını ifade etti. Adaylardan Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranıyor. Ayrıca Mezuniyet akademik not ortalaması 2,75 (4 'lük sistemde) ve üzerinde olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Başvurular 24 Temmuz 2019 tarihinde başlamış olup en geç 25 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI KORUCU ALIMLARI:

jandarma Genel Komutanlığına bağlı olan korucu alımları devam ediyor. Yayımlanan ilanlara göre Eruh ilçesi mülki sınırları içerisinde azalan güvenlik korucu için 100 Korucu alacak. Eruh Kaymakamlığına başvurular 22 Temmuz 2019 saat 08:00 itibari ile başlamış olup adaylar en geç 05 Ağustos 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmekektedir. 

Başvuru Şartları Nedir?

  • T.C. Vatandaşı olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak,
  • 40 yaşından büyük olmamak,  
  • Okuryazar olmak( İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınmış belge ),
  • Kamu haklarından mahkum bulunmamak,
  • 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216. Maddesinin 1. Fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkum olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,
  • 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak,
  • Kan davasına karışmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak,
  • Halihazırda görevlendirileceği köyde ikamet etmek,
  • Resmi kuruluştan alınmış Güvenlik Kuruculuğu yapmasına ve silah kullanmasına mani bir sağlık sorunu olmadığını gösterir sağlık kurulu raporu,
  • Siyasi parti üyesi olmamak,

Söz konusu ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıkayınız.

Editör: TE Bilisim