Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilanlara göre kamuya Askeri Komutanlıklar tarafından sivil memur ve Askeri Personel alımları yapılacak. Başvuru süreci hala devam ediyor ve İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde bilgileri aktaracağız ve başvuru kılavuzları ile başvuru ekranlarına ulaşacaksınız.

İLANLARIN DETAYLARI NEDİR?

Askeri Komutanlıklar sivil memur ve askeri personel alıyor. Toplamda 519 kişilik boşluk ile alım yapılacak. Bu kapsamda alımlar Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılacak.

SİVİL MEMUR ALIMLARI KADRO DAĞILIMI:

MSB ve Jandarma Sivil Memur kapsamında sözleşmeli olarak ve Devlet Memuru olarak memur alacaklar. Bu kapsamda;

Milli Savunma Bakanlığı 4 Uzman, 1 Kütüphaneci, 2 Mühendis (Bilgisayar), 2 Hukuk Uzmanı, 1 Çince Öğretmeni, 1 Gürcüce Öğretmeni, 2 Psikolog, 2 Tekniker (Emlak), 2 Mühendis (Elektrik ), 1 Tekniker (Matbaa), 1 İstatistikçi, 1 (Medya Yapım), 1 Tekniker (Harita Kadastro), 1 İnşaat Mühendisi, 1 Psikolog, 1 Teknisyen (Elektrik), 8 Hizmetli, 2 Berber, 1 Uzman (Kıdem Terfi), 1 Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, 1 Garson, 1 Terzi olmak üzere toplamda 38 kişilik kadro ile MSB Kuvvet Kmutanlıkları ve MSÜ alım yapacaklar.

ASKERİ PERSONEL ALIMLARI:

Askeri personel kapsamında Jandarma Gene Komutanlığı bünyesinme 481 kişilik boş kadro ile alım yapacak. Bu kapsamda alımlar Subay olarak yapılacak ve kadın/erkek adaylar başvuru yapabilecekler. Ayrıca Şehit ve malul eş ve çocuklarıda başvuru yapabilecekler.

Alım yapılacak pozisyonlar ise, 383 Jandarma, 32 Personel, 10 İkmal, 9 Maliye, 7 Öğretmen (Beden Eğitimi), 5 Bakım, 3 Mühendis (İnşaat), 7 İstihkam, 12 Muhabere, 1 Veteriner, 10 Tabip (Muvazzaf), 2 Diş Tabibi (Muvazzaf) alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
  • Türk Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, Sahil Güv.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, kendi isteği ile istifa ve sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak,
  • Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyan sunmak,
  • Erkek adaylar için, sınavın yapıldığı tarih itibarıyla askerlik durumu bakımından; askerlikle ilişkisi bulunmamak (askerlik çağına gelmemiş olmak, ertelenmiş veya muaf tutulmuş olmak, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış olmak), (Bedelli askerliğe müracaat eden adaylar başvuru yapabilir.)
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS), nitelik tablosunda belirtilen ilgili puan türlerinden puan almış olmak,

BAŞVURULAR:

MSB ve Jandarma memur personel alımları için başvuru süreçleri başladı. Adaylar başvuru niteliklerine göre ve pozisyonuna göre başvurularını İnternet ortamında gerçekleştireceklerdir.

Bu kapsamda Jandarma Askeri Perosnel alımı başvuruları ve Milli Savunma bakanlığı Sivil Memur alımı başvuruları en geç 31 Ocak 2020 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

MSB BAŞVURU KILAVUZU

MSB BAŞVURU EKRANI

JANDARMA BAŞVURU KILAVUZU

JANDARMA BAŞVURU EKRANI