Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünden personel alım ilanı geldi. Buna göre MSB Personel Temini Daire Başkanlığından yapılan açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetlerinde, Milli Savunma Üniversitesinde ve Kuvvet Komutanlıklarında görevlendirilmek üzere subay alım ilanı açıkladı. Subay alımları öğretmen ve mühendis sınıfında olacak. Subay alım ilanı detayları şu şekilde;

BAŞVURU ŞARTLARI;

T.C. vatandaşı olmak, TSK'dan daha önce çıkarılmamış olmak, sivil veya askeri okullardan daha önce çıkarılmamış olmak, yapılacak olan güvenlik soruşturmasından olumlu almak istenilmektedir. Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir cürümden hüküm almammış olmak ve soruşturma altında bulunmamak, yedek sınavı - yedek astsubay olamaz kararı bulunmamak gerekmektedir. Milli güvenliği tehdit eden örgütlerle üyeliği irtibatı veya iltisakı bulunmamak, 926 sayılı TSK'da belirtilen yönetmelik şartlarını taşımak, sağlık şartlarını taşımak, başvuru ilanında belirtilen özel ve genel şartları taşımak gerekli olacaktır.

Adayların lisans düzeyindeki mezunları için 27 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir. (1/1/1993 sonrası doğumlular) Lisans üstü mezunları için ise 27 yaşından büyük olmaması gerekmektedir. (01/01/1988 ve sonrası doğumlular). Eğitim şartları için adayların Tablo-1 De belirtilen bölümlerden yada Lisans üstü için belirtilen branşlardan mezun olmak gerekmektedir. Ales puanı şartında adayların en az 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekli olacaktır.

SEÇİM AŞAMASI

Adaylara uygulanacak seçim aşamalarında evrak kontrolü, fiziki değerlendirme, kişilik değerlendirme testleri, fiziki yeterlilik testi, mülakat sınavı, sağlık kurul rapor işlemler, güvenlik soruşturma ve arşiv araştırması yapılacaktır.

BAŞVURULAR İÇİN SON TARİH;

Başvuru şartlarına taşıyan adaylar için 19 Ocak 2020 tarihi 23:59'a kadar başvuruların tamamlamış olması gerekmektedir. Başvuru için personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile giriş yapmak ver tercih yap ekranından başvurularını tamamlamak gerekmektedir.

Başvuru kılavuzu

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim