Milli savunma Bakanlığı TSK bünyesinde subay alımları kapsamında Hukuk sınıfında personel alımı yapacak. İç ve dış kaynaktan yapılacak olan Hukuk sınıfı subay alımlarında faaliyetlerin 16 Mart ile 25 Mart haftasında Ankara Mamak MEBS okul, eğitim komutanlığında yapılacağı açıklandı.

Dış kaynaktan personel teminin kapsamında açıklanan sonuçlara göre çağırılan adaylar asında bulunan adayların belirtilen gün ve saatte hazır bulunmamaları gerekmektedir. Yapılan açıklamada adayların hazır bulundukları tarihte evrak kontrolü, fiziki değerlendirme, kişilik testi ile fiziki yeterlilik spor testi yapılacak. İç kaynaktan başvuru yapan adaylar için ise mülakat, test ve evrak kontrolleri için tarih 18 Mart 2020 olarak açıklandı.

SUBAY ALIMI SEÇİM AŞAMALARI;

İlk aşamadan başarılı olan adaylar arasından açıklanan kontenjan dahilinde 6 katı kadar aday 18 Mart 2020 tarihinde yapılacak sonuç açıklamasına göre ikinci aşamaya çağırılacaklar. İkinci aşama 19 ile 25 Mart tarihleri arasında yapılacak. Mülakat ve sağlık testleri gerçekleştirilecek. Bilindiği gibi adaylar başvurularını 13 Ocak 2020 tarihinde tamamlamıştı. Hukuk bölümü mezunları arasından askeri personel istihdamı kapsamındaki adaylar yönelik seçim aşamaları başlatılıyor. Bu kapsamda MSB Personel temini Dairesi Başkanlığı üzerinden yapılan açıklamaları öğrenmek için https://personeltemin.msb.gov.tr/Anasayfa/Icerikweb/MDS03?menuItem=1 adresini ziyaret edebilirsiz.

Başvuru formu: https://pertemin.msb.gov.tr/Formlar/2020HUKUK_KLAVUZ.pdf

Editör: TE Bilisim