Milli Savunma Bakanlığı tarafından uzun süredir subay alımı ilanı yayımlanması beklenirken pandemi sürecinden dolayı ilanın ertelendiği ön görülüyordu. Buna göre müjdeli haber geldi ve yapılan duyuruda subay alımının yapılacağı belirtildi. İlgili subay alımı ilanında Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartının aranmadığı görüldü. Ancak ilanda dikkat çeken bir nokta var ki KPSS şartı yerine farklı sınavlardan puan şartı aranıyor.

ALES ve YDS Şartı Var

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan subay alımı ilanında KPSS şartı yerine ALES ile YDS şartının arandığı görülmektedir. ALES puanı olan adayların 70 ile üzerinde almış olması gerekiyor ki ALES 2016 ile 2020 yılında yapılan ve sonucu açıklanmış sınavların bir tanesi yeterlidir. Yine YDS isteyen kadrolarda ise 2019 ya da 2020 yılında yapılan ve sonucu açıklanmış her hangi bir YDS sınavından adayın 85 ile üzerinde puan almış olması gerekmektedir.

Tüm Komutanlıklar Alıyor

Yayımlanan ilanda Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı olmak üzere tüm kuvvet komutanlıklarının mühendis ve öğretmen kadroları için subay alımı yaptığı görülmektedir. Sınıflar sadece mühendis ve öğretmen olduğu için adayların mutlaka mühendislik ya da öğretmenlik branşlarından mezun olması ve bu branşına uygun olan sınıfa başvuru yapması gerekmektedir. Sıralamalar en yüksek puan alandan en düşüğe doru yapılacak olup kontenjana göre aday mülakat, fiziki yeterlilik, sağlık kontrolleri için Ankara'ya çağrılacaktır. Milli Savunma Bakanlığı subay alımı ilanına müracaat etmek için hemen aşağıdaki link aracılığı ile resmi ilana ulaşabilirsiniz.

SUBAY ALIMI KILAVUZU

Resmi Başvuru: https://bit.ly/37NKbHs