Miili Savunma Bakanlığı Personel Temin adresi üzerinde gelmiş olan duyurya göre adaylara müjde verildi. Yapılan duyurya göre 2019 yılı Dış Kaynaktan Kuvazzaf Astsubay temini için sonuçlar açıklandı. 

Geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olan Astsubaylık için sçeim faliyetleri başlıyor ve adaylar MSB PERTEM üzerinden sonuçlarına ulaşabilecekler.

SEÇİM FAALİYETLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Miili Savunma Bakanlığından gelmiş olan duyuruya göre 2019 yılı Muvazzaf astsubay seçim aşaması faaliyetleri aralık ayı ve Şubat ayı içerisinde yapılacak. Bu kapsamda faaliyetler 10 Aralık 2019 - 13 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarihte saat 08.00'da MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde hazır bulunacaklardır.

GENEL KÜLTÜR SINAVI:

Genel Kültür Sınavına girecek olan adayların (Bando tercihi olanlar) sınavları 10 Aralık 2019 tarihinde MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde icra edilecektir. Genel Kültür Sınavı sonuçları aynı gün akşam duyurulacak ve başarılı olan adaylara, 11 Aralık 2019 tarihinde seçim aşamalarına katılmak üzere çağrı yapılacaktır.

KPSS DEĞERLENDİRMESİ:

Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan her sınıf kontenjanının 10 katı kadar aday KPSS puanına göre sıralanarak sınavlara çağrılmıştır. Çağrılan adayların yüzde 20'si KPSS P3 puanına göre, yüzde 80'i de KPSS P93 puanına göre sıralanmıştır.

TABAN PUANLAR YAYIMLANDI!

Muvazzaf sınıfı Astsubay alımında adaylar 90 farklı sınıfta alım yapılacak olup en düşük Taban puanı ile DZ. Bilgi Teknolojisi sınıfında lisans kapsamında 60,01911 puan oldu ve Ön Lisans Kapsamında 60,01424 oldu. Sınıfına göre ise K.K Ulaştırma Lisans bazında 71,09665 ve Ön Lisans bazıında 67,04307 oldu.

Sınav çağrısı için sınıf bazında taban puanlar belirlenmiştir. Adayların taban puanlarının üstündeki tercihleri dikkate alınacak, belirlenen taban puanların altında puanı olan adayların ilgili tercihleri geçersiz sayılacaktır.

TABAN PUANLAR BURADA!

SEÇİM AŞAMASI FAALİYETLERİ

  1. Genel Kültür Sınavı (Bando sınıfı için),
  2. Evrak Kontrol,
  3. Fiziki Değerlendirme,
  4. Kişilik Değerlendirme Testi,
  5. Fiziki Yeterlilik Testi (Spor),
  6. Türkçe ve İngilizce Okuma Testi (Hava Trafik ve Kontrol İhbar Sınıfları İçin),
  7. Psikomotor Testi (Hava Trafik ve Kontrol İhbar Sınıfları İçin),    
  8. Yüzme Testi [Hava Piyade (Personel Kurtarma/Arama Kurtarma ihtisaslı Personel (AKİP) Astsubayları) sınıfı için],
  9. Müzik Yeterlilik ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Sınıfı İçin),
  10. Mülakat Sınavı,
  11. Sağlık Kurulu Raporu İşlemleri aşamalarından oluşmaktadır.

Hava Trafik, Kontrol İhbar, Hava Piyade (AKİP) ve Bando tercihi olan adaylar tercih ettikleri sınıfın özelliğine göre ayrıca Başvuru Kılavuzunda belirtilen ilave sınavlara da gireceklerdir. Belirtilen tarihlerde sınavlara gelmeyen adayların ilgili tercihleri geçersiz sayılacaktır.

FİZİKİ YETERLİLİK TESTİ İÇİN KIYAFET!

Tüm adayların sınavlara gelirken Fiziki Yeterlilik Testi için spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.), yüzme testine girecek adayların ise mayo, terlik, bone ve havlu getirmeleri gerekmektedir.

ÖN BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLA

Editör: TE Bilisim