Askeri Personel alımları kapsamında yeni duyurular geldi ve Milli Savunma Bakanlığı resmi İnternet adresi olan PERTEM üzerinde yeni ilanlar yayımlanarak adaylara sunuldu. Askeri Personel alımları her zaman ilgi görmüş ve askeri personel statüsünde olan branşlarda iyi maaş olanağı ile adaylar seçilmek için büyük heyecana giriyor. Bizde İşin Olsa ekibi olarak MSB PERTEM üzerinde yayımlanan yeni ilanlar hakkında ve bilmeyen adaylar için eski ilanlar hakkında da bilgi vereceğiz.

MSB PERTEM ÜZERİNDE YAYIMLANAN ASKERİ PERSONEL ALIMI İLANLARI:

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre, Türk Silahlı Kuvvetleri Muvazzaf Subay ve Astsubay alımı yapacak. Deniz Kuvvetler i Komutanlığı 2019 yılı Uzman Çavuş alacak. Son olarak yayımlanan ilana göre ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı iki farklı Branş için Muvazzaf Subay alımı yapacak ve sadece Erkek adaylar başvuru yapabilecek.

MSB DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI SUBAY ALIMI İLANI:

Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 26 Temmuz 2019 tarihinde yayımladığı duyuruya göre Öğretmen ve Mühendis sınıfı Muvazzaf subay temini yapacağını ifade etti. Sadece dört yıllık lisans eğitimi alan ve 2018 veya 2019 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olan adaylar bu ilana başvuru yapabilecekler.

Ayrıca yaş niteliğinde Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak ve Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak şartları aranıyor. Adaylar başvurularına 26 temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 25 Ağustos 2019 tarihine kadar MSB PERTEM üzerinden başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Söz konusu ilana ulaşmak için ve başvuru ekranına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

TSK MUVAZZAF SUBAY VE MUVAZZAF ASTSUBAY ALIMI İLANI:

MSB PERTEM üzerinde 10 Temmuz 2019 tarihi itibari ile yayımlanan ilana göre Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına Dış Kaynaktan BANDO SINIFI Muvazzaf Subay ve Astsubay Temini maksadıyla Erkek adaylar arasından Muvazzaf subay ve Muvazzaf Astsubay alımı yapılacak.

Subay adaylarından dört yıllık eğitim veren üniversitelerden mezun olmuş olmak ve astsubay adaylarından ön lisans mezunu olmak şartı aranacak. Ayrıca adaylardan yaş kriteri olarak lisans mezunu subay alımı için Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından ve Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak şartı aranacak. Ön Lisans mezunu Astsubay alımları için ise, Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 yaşından ve Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak şartı aranacak. Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 06 Ağustos 2019 tarihine kadar MSB PERTEM üzerinden e-Devlet şifresi ile ön başvuru yapabileceklerdir.

İlanın Başvuru kılavuzu ve başvuru ekranına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

DKK 2019 YILI UZMAN ÇAVUŞ ( UZMAN ERBAŞ ) ALIMI İLANI:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı geçtiğimiz haftalarda 2019 yılı için uzman erbaş ( Uzman Çavuş ) alımı için ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre Milli Savunma bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman çavuş alımı başvuruları en geç 02 Ağustos 2019 tarihine kadar e-Devlet üzerinden yapılacaktır.

Adayların bu ilana başvuru yapabilmeleri için en az lise mezunu olmaları gerekmekte ve Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak ve Müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle (01 Ocak 2019) yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak şartı aranacak.

Adayların en çok rahatsızlık duydukları konulardan olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman çavuş alımı için adaylardan KPSS şartı aranacak olmasıdır. Adaylara OSYM tarafından yapılan ve halen geçerli olan son iki yıl KPSSP3 (lisans), 2018 yılı KPSSP93 (ön lisans) ve 2018 yılı KPSSP94 (lise) puan türü sınav sonuçlarına göre adaylar müracaat edebilecektir. Adaylar; halen geçerli KPSS sonuç belgesi çıktısını sınav aşamalarında yanlarında getireceklerdir şeklinde bir açıklama yapıldı.

DKK uzman çavuş alımı ilanı hakkında başvuru kılavuzuna ve başvuru ekranına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

DİĞER ASKERİ PERSONEL ALIMI İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.